Alina Dumitru a câştigat medalia de argint de judo

Unde vrei sa donezi? Paypal
Ciobanu Gigel - ING / RO19INGB0000999909497742
Oferă-i la creator o cafea făcând o mică donație. Faceți clic pe pictograma săgeată de mai sus
Alina Dumitru a adus prima medalie a României la Jocurile Olimpice de la Londra, sportiva de 30 de ani clasându-se pe locul 2 în concursul de judo, la categoria 48 de kilograme.
                                                       Foto: Mediafax
În finală, Alina Dumitru a fost învinsă de brazilianca Sarah Menezes.

Menezes, mai tânără cu 8 ani şi fără vreo medalie cucerită până acum, a trecut în avantaj cu un yuko reuşit când mai erau aproximativ 90 de scunde din meci, apoi, pe fondul încercărilor Alinei de a reveni, a mai punctat o dată cu 25 de secunde înainte de final. Din păcate, decisiv de această dată.

Reprezentanta noastră şi-a început drumul spre apărarea titlului olimpic cucerit în urmă cu patru ani la Beijing printr-o victorie obţinută în faţa cubanezei Dayaris Mestre Alvarez, descalificată de oficiali pentru un gest nesportiv.

În sferturile de finală, Alina Dumitru a avut o luptă dificilă cu mongoleza Munkhbat Urantsetseg, care a început mai bine şi a trecut destul de repede în avantaj. Românca a reuşit însă să egaleze printr-un yuko, în ultimele secunde ale timpului regulamentar, pentru ca apoi, în prelungiri, să obţină victoria printr-un superb waza-ari.

A urmat confruntarea din semifinale împotriva japonezei Tomoko Fukumi, o luptătoare în faţa căreia pierduse în fiecare dintre cele patru întâlniri anterioare şi care este actuala deţinătoare a titlului mondial.

Alina a fost foarte atentă să nu se expună unei lupte la sol, unde nipona avea un avantaj.  Românca a reuşit un waza-ari superb cu aproximativ trei minute rămase din timpul luptei. Din acel moment ea a trebuit doar să îşi conserve avantajul fără să fie penalizată pentru atitudine defensivă.

Fukumi nu a reuşit să recupereze şi, în ciuda unui punct primit pe fondul penalizărilor Alinei, reprezentanta noastră a obţinut calificarea în a doua finală olimpică consecutivă.

Adversara din ultimul act a Alinei Dumitru a fost Sarah Menezes, din Brazilia, care a profitat de starea fizică precară a româncei (accidentată la cot şi la gleznă) şi a adus ţării sale primul titlu olimpic la judo.

În ciuda înfrângerii din finală, sportiva legitimată la clubul Steaua reuşeşte să aducă ţării noastre prima medalie la actuala ediţie a Jocurilor Olimpice, la fel cum o făcuse şi în urmă cu patru ani, la Beijing.

Medaliile de bronz la categoria 48 kg au fost câştigate de belgianca Charline van Snick, care a învins-o pe Paulei Parreto (Argentina) şi de unguroaica Eva Csernoviczki, învingătoare în faţa japonezei Tomoko Fukumi.
Sursa:antena3

Trimiteți un comentariu

Politica de comentarii: Vă rugăm să scrieți comentariile dvs. conform subiectului postării acestei pagini. Comentariile care conțin linkuri nu vor fi afișate până la aprobare.
Consimțământ pentru cookie-uri
Folosim cookie-uri pe acest site pentru a analiza traficul, a vă aminti preferințele și pentru a vă optimiza experiența.
Hopa!
Se pare că este ceva în neregulă cu conexiunea ta la internet. Vă rugăm să vă conectați la internet și să începeți din nou să navigați.
AdBlock detectat!
Am detectat că utilizați pluginul de blocare a reclamelor în browser.
Venitul pe care îl obținem din reclame este folosit pentru a gestiona acest site web, vă rugăm să treceți pe lista albă a site-ului nostru în pluginul dvs. de blocare a reclamelor.
Site is Blocked
Sorry! This site is not available in your country.