Halloween party ideas 2015

Alina Dumitru a adus prima medalie a României la Jocurile Olimpice de la Londra, sportiva de 30 de ani clasându-se pe locul 2 în concursul de judo, la categoria 48 de kilograme.
                                                       Foto: Mediafax
În finală, Alina Dumitru a fost învinsă de brazilianca Sarah Menezes.

Menezes, mai tânără cu 8 ani şi fără vreo medalie cucerită până acum, a trecut în avantaj cu un yuko reuşit când mai erau aproximativ 90 de scunde din meci, apoi, pe fondul încercărilor Alinei de a reveni, a mai punctat o dată cu 25 de secunde înainte de final. Din păcate, decisiv de această dată.

Reprezentanta noastră şi-a început drumul spre apărarea titlului olimpic cucerit în urmă cu patru ani la Beijing printr-o victorie obţinută în faţa cubanezei Dayaris Mestre Alvarez, descalificată de oficiali pentru un gest nesportiv.

În sferturile de finală, Alina Dumitru a avut o luptă dificilă cu mongoleza Munkhbat Urantsetseg, care a început mai bine şi a trecut destul de repede în avantaj. Românca a reuşit însă să egaleze printr-un yuko, în ultimele secunde ale timpului regulamentar, pentru ca apoi, în prelungiri, să obţină victoria printr-un superb waza-ari.

A urmat confruntarea din semifinale împotriva japonezei Tomoko Fukumi, o luptătoare în faţa căreia pierduse în fiecare dintre cele patru întâlniri anterioare şi care este actuala deţinătoare a titlului mondial.

Alina a fost foarte atentă să nu se expună unei lupte la sol, unde nipona avea un avantaj.  Românca a reuşit un waza-ari superb cu aproximativ trei minute rămase din timpul luptei. Din acel moment ea a trebuit doar să îşi conserve avantajul fără să fie penalizată pentru atitudine defensivă.

Fukumi nu a reuşit să recupereze şi, în ciuda unui punct primit pe fondul penalizărilor Alinei, reprezentanta noastră a obţinut calificarea în a doua finală olimpică consecutivă.

Adversara din ultimul act a Alinei Dumitru a fost Sarah Menezes, din Brazilia, care a profitat de starea fizică precară a româncei (accidentată la cot şi la gleznă) şi a adus ţării sale primul titlu olimpic la judo.

În ciuda înfrângerii din finală, sportiva legitimată la clubul Steaua reuşeşte să aducă ţării noastre prima medalie la actuala ediţie a Jocurilor Olimpice, la fel cum o făcuse şi în urmă cu patru ani, la Beijing.

Medaliile de bronz la categoria 48 kg au fost câştigate de belgianca Charline van Snick, care a învins-o pe Paulei Parreto (Argentina) şi de unguroaica Eva Csernoviczki, învingătoare în faţa japonezei Tomoko Fukumi.
Sursa:antena3

Trimiteți un comentariu

Calafat News

{picture#http://4.bp.blogspot.com/-kMT8J0qeHcg/VbdxxUjkI5I/AAAAAAAASlM/AlrSQHRcrnU/s1600/cn2.jpg} Calafat News îşi propune să ofere cele mai importante şi cele mai noi ştiri. E-mail: calafat.live.stiri@gmail.com {facebook#https://www.facebook.com/calafatnews} {twitter#https://twitter.com/ciobanugigel} {google#https://plus.google.com/+CalafatNews} {pinterest#https://ro.pinterest.com} {youtube#https://www.youtube.com/channel/UC3D-WMvUbN9TlxFRUnSLu4A}
Un produs Blogger.