LA VOT!

Unde vrei sa donezi? Paypal
Ciobanu Gigel - ING / RO19INGB0000999909497742
Oferă-i la creator o cafea făcând o mică donație. Faceți clic pe pictograma săgeată de mai sus

Oltenii sunt aşteptaţi pe 29 iulie să vină la urne şi să voteze. Şi nu pentru că-i îndeamnă vreun partid să o facă sau să n-o facă, ci pentru simplul fapt că au acest drept şi este nevoie să facă uz de el, acum mai mult ca oricând.

Dincolo de războiul diversionisto-mediatic declanşat de Traian Băsescu şi portocalii şi dincolo de răspunsurile oarecum firave venite din tabăra USL, precum şi acţiunile întreprinse şi insuficient explicate pe înţelesul tuturor, oltenii şi românii trebuie să meargă la vot pentru a-şi decide viitorul. Fie că ne place sau nu, Traian Băsescu şi PDL aparţin trecutului, iar viitorul se prefigurează alături de USL. Practic, 
printr-o participare masivă la vot, vom demonstra două lucruri: că ştim să luăm decizii pentru noi şi putem să schimbăm pe oricine care se crede atotputernic, trimiţând astfel un semnal de avertisment, de care vor trebui să ţină cont şi cei care vor prelua puterea.

Preşedintele organizaţiei judeţene Dolj a PSD, Ion Prioteasa, a declarat ieri, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute alături de primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, că boicotarea referendumului din 29 iulie de către PDL şi Traian Băsescu, prin care românii sunt îndemnaţi să nu se prezinte la vot, reprezintă o încălcare a Constituţiei României prin îngrădirea dreptului de exprimare a votului. 


Prioteasa: Suntem mai pregătiţi ca la locale!


“Suntem pe ultima sută de metri în pregătirile pentru referendumul de duminică şi chiar în cursul zilei de ieri (miercuri) ne-am întâlnit cu primarii, viceprimarii noştri, cu preşedinţii de organizaţii, cu parlamentarii, cu tot ceea ce înseamnă USL, prilej cu care am vorbit despre implicarea fiecăruia dintre noi în alegerile pentru demiterea lui Traian Băsescu. Mesajul pe care l-am primit din partea lor a fost că se vor implica în aceste alegeri la fel de tare cum au făcut-o în alegerile locale şi că îşi doresc chiar un rezultat mai bun decât la scrutinul din urmă cu o lună. De altfel, va fi şi un criteriu de apreciere cu privire la implicarea fiecăruia dintre ei, pentru că trebuie să dăm un semnal nu numai pentru regiune, ci pentru întreaga ţară, întrucât organizaţia de Dolj a PSD este una dintre cele mai mari şi importante organizaţii din ţară, cu rezultate pe măsură. Avem 77 de primari USL, plus Craiova, municipiu care înseamnă jumătate din judeţul Dolj. După aprecierile noastre, prin primăriile câştigate de USL, acoperim peste 80 la sută din populaţia judeţului Dolj. Alături de colegii liberali şi din conservatori, ne vom da mâna pentru a trece de această încercare extraordinară şi de revenire la o situaţie de normalitate, pe care nu am mai avut-o de foarte mult timp. În luna în care a fost numit Guvernul Ponta, preşedintele suspendat azi, Traian Băsescu, nu a avut niciun fel de intervenţie. Când a văzut că se duce în jos în opţiunile electoratului, iar USL şi Guvernul Ponta creşte, a ieşit din nou la rampă, creând un scandal din nimic, în care a ajuns să se implice şi Uniunea Europeană”, a declarat vicepreşedintele PSD Ion Prioteasa.
Prioteasa a mai spus ieri că tot ceea ce a făcut Traian Băsescu, care, alături de PDL, a dat un semnal ca lumea să nu se prezinte la vot, reprezintă o încălcare gravă a Constituţiei. 


LOV: Craioveni, veniţi la vot!


“Traian Băsescu încalcă Constituţia, pentru că se împiedică venirea la urne şi exprimarea liberă a dreptului de a vota. Cred că acest lucru ar trebui să îl vadă şi oficialii Uniunii Europene, inclusiv comisarul pe justiţie, care, în alte împrejurări, a fost foarte vocal, să ia atitudine şi să vedem poate chiar din partea domnului Barroso o luare de poziţie. Toţi oamenii noştri au o noţiune foarte bine înrădăcinată: respectarea legii. Spun acest lucru pentru că nici nu a început votarea şi deja se vorbeşte de încălcarea legii şi fraudarea referendumului. Pe de altă parte, sper să nu avem de-a face, aşa cum se aude, cu instituţii sau patroni de firme, care, sub un pretext sau altul, să reţină buletinele salariaţilor, astfel încât să îngrădească dreptul oamenilor de a vota. Eu adresez invitaţia craiovenilor şi doljenilor, celor care ne-au creditat cu încrederea lor şi ne-au votat, să se prezinte la alegerile de duminică pentru referendum şi să spună DA pentru demiterea lui Traian Băsescu”, a mai spus vicepreşedintele PSD Ion Prioteasa.
La rândul său, primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, a declarat că se va prezenta duminică la vot, totodată îndemnându-i şi pe craioveni să vină la referendum şi să voteze. “Duminică mă voi prezenta şi eu la vot şi îi îndemn pe toţi craiovenii să vină la referendum şi să voteze, pentru că Traian Băsescu trebuie să primească o lecţie. După ce a tăiat tuturor bugetarilor 25 la sută din salariu, consider că şi noi avem acest drept, să-i luăm 25 la sută din mandatul pe care îl mai are”, a spus Olguţa Vasilescu.
Vreau să vă spun că Traian Băsescu a făcut tot posibilul să se pună la adăpost. Ştim cu toţii că avea în cârcă mai multe dosare penale, de care îl apăra imunitatea pe care i-o conferă funcţia. Ei bine, de unul a scăpat când domnul Morar, de la DNA, a comandat o altă expertiză în dosarul «Flota», din care a reieşit prejudiciu zero pentru statul român la pierderea a 300 de vapoare, iar recent a mai apărut un NUP într-un dosar. Se pusese la adăpost şi din punct de vedere locativ, dacă ţinem cont de investiţiile statului român în amenajarea vilei Dante, în ani de criză în care românilor li se tăiau salariile. Şi-a pus la adăpost şi familia: domnişoara Elena Băsescu, pentru că a îndeplinit un mandat de europarlamentar, va avea, la împlinirea vârstei necesare, o pensie de 5.000 de euro. Cealaltă fiică stă şi ea destul de bine din punct de vedere financiar, având în vedere că are un penthouse de un milion de euro. Poate îmi arătaţi şi mie un notar din Craiova care îşi permite aşa ceva!
Olguţa Vasilescu, primarul Craiovei
sursa:editie speciala

Trimiteți un comentariu

Politica de comentarii: Vă rugăm să scrieți comentariile dvs. conform subiectului postării acestei pagini. Comentariile care conțin linkuri nu vor fi afișate până la aprobare.
Consimțământ pentru cookie-uri
Folosim cookie-uri pe acest site pentru a analiza traficul, a vă aminti preferințele și pentru a vă optimiza experiența.
Hopa!
Se pare că este ceva în neregulă cu conexiunea ta la internet. Vă rugăm să vă conectați la internet și să începeți din nou să navigați.
AdBlock detectat!
Am detectat că utilizați pluginul de blocare a reclamelor în browser.
Venitul pe care îl obținem din reclame este folosit pentru a gestiona acest site web, vă rugăm să treceți pe lista albă a site-ului nostru în pluginul dvs. de blocare a reclamelor.
Site is Blocked
Sorry! This site is not available in your country.