Marea păcăleală! Sandu s-a jucat cu scrisoarea primită de la FIFA, până când oltenii au arătat că forul mondial nu ameninţă fotbalul românesc

Unde vrei sa donezi? Paypal
Ciobanu Gigel - ING / RO19INGB0000999909497742
Oferă-i la creator o cafea făcând o mică donație. Faceți clic pe pictograma săgeată de mai sus
FRF a trunchiat scrisoarea de la FIFA pentru a crea iluzia că naţionala şi echipele de club pot fi suspendate de forurile internaţionale din cauza Universităţii

Adrian Mititelu regretă că nu a mai aşteptat încă o zi pentru a demonstra, mai clar, că federalii au aruncat o fumigenă pe piaţă
ProSport.ro anunţa joi, în jurul prânzului, că FIFA ameninţă cu suspendarea întreg fotbalul românesc din cauza Universităţii Craiova, care a dus un litigiu sportiv în instanţele civile. Informaţia venea din surse federale şi, câteva ore mai târziu, avea să apară şi confirmarea pe site-ul oficial al forului condus de Mircea Sandu. Scrisoarea primită de la FIFA era prezentată pe frf.ro sub forma unei traduceri banale, fără ca documentul oficial să fie ataşat ca probă de veridicitate. "Înţeleg că acolo există o atenţionare că, dacă nu se respectă în totalitate prevederile FIFA, se poate ajunge la sancţiuni conform articolului 14 din statutul FIFA", spunea Mircea Sandu, pe rând, la Sport.ro, DigiSport sau DolceSport. Sandu nu ştia sigur, doar "înţelegea".

"Turnătorul" şi "arestatul"
După nenumăratele intervenţii ale lui Mircea Sandu, a venit rândul lui Adrian Mititelu, patronul Craiovei, să pună stăpânire pe liniile telefonice ale posturilor de sport. "Sandu ştie că are o problemă mare la Parchet şi încearcă, pe ultima sută de metri, să facă o diversiune!", spunea finanţatorul oltenilor, care arunca în luptă şi o ameninţare: "El şi Dragomir vor fi arestaţi în zilele următoare!""Turnătorul ăsta ne tot vrea arestaţi de vreo opt luni de zile. De ce să îmi fie teamă? Turnători există peste toţi în lume!", era replica omului numărul unu de la FRF.


Unde e bucata lipsă?
Tot scandalul dintre olteni şi federali se petrecea la puţin peste un sfert de oră după ce, pe site-ul frf.ro, apăruse documentul de la FIFA. Unul incomplet, după cum avea să se dovedească, şi trunchiat astfel încât să ofere senzaţia că fotbalul românesc se află într-un mare pericol. Această ameninţare din partea forului mondial era subliniată, cu fiecare ocazie, de Dumitru Dragomir şi de Mircea Sandu. "Vom ajunge să jucăm eu cu tine, tu cu mine, eu cu Gigi şi aşa mai departe", spunea şeful FRF, completat de omologul de la LPF: "S-a greşit din momentul în care Mititelu s-a dus în justiţie. De atunci am ştiut că ne putem curăţa! Orice să fi făcut, numai să nu fi pus în balanţă deciziile de la FIFA, de la UEFA sau de la TAS". În jurul orei 23:00, pe ediţie.ro, oltenii publicau documentul integral. Diferenţa dintre traducerea pusă pe site-ul Federaţiei şi actul oficial schimba în totalitate mesajul celor de la FIFA.

Pasajul omis
"De asemenea, în ceea ce priveşte litigiul dintre FRF şi SC Fotbal Club U Craiova SA, dorim să reluăm cele mai sus şi să subliniem faptul că dacă litigiul în cauză poate face exclusiv obiectul arbitrajului depinde nu numai de obligaţiile prevăzute în statutul FIF, ci şi de prevederile legislaţiei naţionale din România. În cazul în care legislaţia din România interzice în mod obligatoriu arbitrajul pentru anumite litigii, FRF nu poate impune membrilor săi recurgerea la o procedură de arbitraj".
Federaţiei i-ar fi convenit, mai degrabă, următoarea bucată din scrisoarea forului mondial. Asta pentru că, în urma hotărârii pe care Curtea de Apel a luat-o în urmă cu trei săptămâni, paragraful din statutul FRF care interzicea membrilor afiliaţi să meargă in instanţele civile a fost desfiinţat. "În cazul în care FRF nu îşi respectă obligaţiile ce îi revin ca membru FIFA, se poate considera că FRF încalcă statutul FIFA".

FRF schimbă conţinutul, dar nu şi data
Ieri dimineaţă, conţinutul rubricii în care FRF prezenta corespondenţa cu FIFA era schimbat în totalitate. Brusc, pe site-ul oficial al Federaţiei a apărut scrisoarea integrală, atât în forma ei originală, cât şi traducerea din limba engleză. Atenţionată de ProSport de schimbarea curioasă, FIFA a reacţionat: "Vă mulţumim pentru sesizare. Putem confirma că scrisoarea FIFA, cu subiectul «Corespondenţă din data de 28 iunie 2012» pe care o găsiţi pe website-ul FRF este originală şi a fost trimisă de către Secretarul General al instituţiei". Corect, doar că federalii, în momentul în care au modificat conţinutul rubricii, nu au schimbat şi data şi ora, astfel încât cei care vedeau informaţia, în cazul de faţă FIFA, observau că documentul complet a fost publicat pe 12 iulie la ora 16:41.

A doua trunchiere federală
FRF a emis ieri şi un drept la replică, în care susţinea că, în realitate, scrisoarea de la FIFA a fost publicată integral pe site încă din seara zile de 12 iulie. "Păcat că m-am grăbit! Trebuia să ţin documentul şi să fac o conferinţă e presă ieri, la ora 12:00, şi să arăt hârtia oficială şi, totodată, faptul că ei au minţit! E disperare în cea mai avansată formă!", a comentat Adrian Mititelu reacţia FRF. Dar federalii nu s-au oprit aici şi, în dreptul la replică de pe site, au invocat un punct din Rezoluţia Parlamentului European din 2 februarie 2012. Un punct privind dimensiunea europeană a sportului. Ca şi în cazul scrisorii de la FIFA, Federaţia a pus doar bucata care o avantaja: "Recunoaşte legitimitatea instanţelor sportive pentru soluţionarea litigiilor din domeniul sportului, în măsura în care acestea respectă dreptul cetăţenilor la un proces echitabil". Continuarea frazei lipseşte. Poate pentru că dezavantajează FRF. "Cheamă Curtea de Arbitraj Sportiv să ţină seamă de prevederile legislaţiei UE atunci când se pune problema soluţionării în interiorul UE a litigiilor sportive care apar în UE". Încă o dată, Federaţia lui Sandu a acţionat precum un şcolar care face din nota 3 nota 8, cu pixul şi cu lama, pentru a se justifica în faţa părinţilor.

FRF a publicat încă de aseară (12 iulie 2012) integral scrisoarea adresată de FIFA, precum şi traducerea acesteia. Acesta fiind modul prin care documentul transmis de FIFA a intrat în posesia SC Fotbal Club U Craiova SA
Extras din dreptul la replică al FRF
Nici nu vreau să mă gândesc câte dezin­formări de acest gen au mai fost făcute de-a lungul timpului de aceşti oameni
Adrian Mititelu, patron Craiova

Consimțământ pentru cookie-uri
Folosim cookie-uri pe acest site pentru a analiza traficul, a vă aminti preferințele și pentru a vă optimiza experiența.
Hopa!
Se pare că este ceva în neregulă cu conexiunea ta la internet. Vă rugăm să vă conectați la internet și să începeți din nou să navigați.
AdBlock detectat!
Am detectat că utilizați pluginul de blocare a reclamelor în browser.
Venitul pe care îl obținem din reclame este folosit pentru a gestiona acest site web, vă rugăm să treceți pe lista albă a site-ului nostru în pluginul dvs. de blocare a reclamelor.
Site is Blocked
Sorry! This site is not available in your country.