TAS a dat verdictul definitiv în cazul Eugen Baciu » Steaua e datoare 840.000 de euro!

Unde vrei sa donezi? Paypal
Ciobanu Gigel - ING / RO19INGB0000999909497742
Oferă-i la creator o cafea făcând o mică donație. Faceți clic pe pictograma săgeată de mai sus

FCM Bacău a cîştigat litigiul cu roş-albaştrii în Elveţia, iar clubul din Ghencea are de dat moldovenilor o sumă consistentă

Steaua a cheltuit doar 1.050.000 de euro pe transferuri în această vară, dar a primit o grea lovitură financiară de la TAS. Tribunalul de arbitraj sportiv de la Lausanne a dat o decizie definitivă în cazul Eugen Baciu, jucător pe care Steaua l-a cumpărat în 2004 de la FCM Bacău. Atunci, roş-albaştrii au plătit 100.000 de dolari pentru stoperul moldovean, iar acesta a semnat un contract valabil pe cinci ani cu trupa din Ghencea. Una dintre clauzele contractului stipula însă faptul că, în cazul revînzării lui Baciu, steliştii ar trebui să achite lui FCM Bacău 400.000 de euro. Mai mult, dacă steliştii ar fi renunţat la stoper după expirarea contractului, atunci suma pe care moldovenii ar fi urmat să o încaseze ar fi fost de 800.000 de euro!

După şase ani petrecuţi în Ghencea, în 2010, steliştii au renunţat la Baciu, iar gruparea patronată de Dumitru Sechelariu s-a adresat comisiilor FRF. Acestea au dat dreptate Stelei, dar FCM nu a cedat şi a atacat hotărîrea la TAS. Ieri, Tribunalul Sportiv de la Lausanne le-a dat cîştig de cauză moldovenilor şi a hotărît că roş-albaştrii trebuie să plătească 800.000 de euro plus penalizări de 40.000 de euro.

Decizia TAS este definitivă, iar roş-albaştrii sînt obligaţi să plătească despăgubiri totale de 840.000 de euro lui FCM Bacău. 


"Nu sînt mulţumit de decizie, Steaua trebuie să plătească de fapt 3,6 milioane de euro, nu doar 800.000. Dacă nu plătesc măcar banii ăştia pînă la startul campionatului, roş-albaştrii trebuie să piardă trei puncte la fiecare etapă"
Dumitru Sechelariu, patron FCM Bacău

87 de partide a evoluat Eugen Baciu în Ghencea, el înscriind un singur gol. 

Trimiteți un comentariu

Politica de comentarii: Vă rugăm să scrieți comentariile dvs. conform subiectului postării acestei pagini. Comentariile care conțin linkuri nu vor fi afișate până la aprobare.
Consimțământ pentru cookie-uri
Folosim cookie-uri pe acest site pentru a analiza traficul, a vă aminti preferințele și pentru a vă optimiza experiența.
Hopa!
Se pare că este ceva în neregulă cu conexiunea ta la internet. Vă rugăm să vă conectați la internet și să începeți din nou să navigați.
AdBlock detectat!
Am detectat că utilizați pluginul de blocare a reclamelor în browser.
Venitul pe care îl obținem din reclame este folosit pentru a gestiona acest site web, vă rugăm să treceți pe lista albă a site-ului nostru în pluginul dvs. de blocare a reclamelor.
Site is Blocked
Sorry! This site is not available in your country.