Calafetenii au rămas fără apă potabilă

Unde vrei sa donezi? Paypal
Ciobanu Gigel - ING / RO19INGB0000999909497742
Oferă-i la creator o cafea făcând o mică donație. Faceți clic pe pictograma săgeată de mai sus
Calafetenii au primit, în ultimele zile, apă la robinete mai cu porţia. Din cauza debitului scăzut al Dunării, sistemul de alimentare cu apă al oraşului Calafat a fost afectat. Situaţia s-a normalizat după intervenţia preşedintelui Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa, şi a ministrului secretar de stat Mihai Fifor.

Locuitorii oraşului Calafat s-au confruntat, în ultima perioadă, din cauza secetei, cu probleme la robinete. Alimentarea cu apă potabilă s-a făcut în regim de avarie după ce debitul Dunării a scăzut. Președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa, împreună cu secretarul de stat în Ministerul Administrației și Internelor (MAI) Mihai Fifor și colonelul Florea Constantin, împuternicit inspector-șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dolj, a inițiat demersuri pe lângă autoritățile județului Timiș care au dispus trimiterea unor utilaje pentru a ajuta la remedierea problemei de la Calafat. „Avem o situație mai specială la Calafat. Dunărea a scăzut la cote alarmante, iar bătrânii locului ne spun că de peste 60 de ani debitul apei nu a mai fost așa de mic. Astfel că alimentarea cu apă a municipiului Calafat a întâmpinat greutăți, fiind nevoie să aducem pompe de la pompierii noștri din Craiova, care însă nu au făcut față. Ne-am adresat Ministerului Administrației și Internelor, secretarului de stat Mihai Fifor care ne-a ajutat foarte mult în această problemă și a intervenit în partea de vest a țării, la Timișoara. Am avut și eu o discuție cu președintele Consiliului Județean Timiș, Titu Bojin, care m-a asigurat că ne va trimite o pompă de mare capacitate, care va fi însoțită de o echipă care să o deservească în așa fel încât să se poată aduce apa din Dunăre în oraș”, a declarat președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa.
Intervenţie de la MAI
La rândul său, secretarul de stat în MAI Mihai Fifor a declarat: „Am primit o solicitare din partea președintelui Consiliului Județean Dolj, domnul Ion Prioteasa, pentru a ne oferi sprijinul Primăriei Calafat, localitate care se confruntă cu o problemă extrem de serioasă în ceea ce privește alimentarea cu apă a municipiului. Din cauza secetei și a debitului scăzut al Dunării, prizele de apă nu au putut trage apa necesară pentru a alimenta Calafatul. Am solicitat o adresă din partea municipiului Calafat pentru care am obținut toate avizele necesare pentru a aduce din județul Timiș o pompă de mare capacitate cu personalul de deservire aferent. Pompele aparțin Consiliului Județean Timiș, care, prin președintele Titu Bojin, a sărit imediat în sprijinul locuitorilor din Calafat împrumutând o pompă de mare capacitate. De asemenea, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Dolj va asigura sprijinul logistic pentru colegii de la Timiș. Prin colaborarea impecabilă a Consiliului Județean Dolj, a președintelui Ion Prioteasa, Consiliului Județean Timiș, a președintelui de acolo, Titu Bojin, a Inspectoratelor pentru Situații de Urgență din Dolj și Timiș, precum și a Ministerului Administrației și Internelor s-a putut rezolva o problemă de maximă urgență a municipiului Calafat”, a declarat secretarul de stat în MAI Mihai Fifor.
Debitul Dunării va creşte
Reprezentanţii Administraţiei Bazinale de Apă Jiu susţin că, în perioada următoare, debitul Dunării la intrarea în ţară (secţiunea Baziaş), conform prognozei INHGA va fi în creştere la valoarea de 2.250 mc/s. Pentru intervalul 31.08.2012 – 04.09.2012, conform prognozei elaborate de INHGA -CNPB, debitul Dunării va atinge valoarea de 2.650 mc/s până la sfârşitul intervalului, situându-se sub mediile multianuale ale lunilor august (4.300 mc/s) şi septembrie (3800 mc/s). Miercuri, la stația hidro Calafat se înregistra cota -44 cm, cu un debit de 2.284 mc/s


Trimiteți un comentariu

Politica de comentarii: Vă rugăm să scrieți comentariile dvs. conform subiectului postării acestei pagini. Comentariile care conțin linkuri nu vor fi afișate până la aprobare.
Consimțământ pentru cookie-uri
Folosim cookie-uri pe acest site pentru a analiza traficul, a vă aminti preferințele și pentru a vă optimiza experiența.
Hopa!
Se pare că este ceva în neregulă cu conexiunea ta la internet. Vă rugăm să vă conectați la internet și să începeți din nou să navigați.
AdBlock detectat!
Am detectat că utilizați pluginul de blocare a reclamelor în browser.
Venitul pe care îl obținem din reclame este folosit pentru a gestiona acest site web, vă rugăm să treceți pe lista albă a site-ului nostru în pluginul dvs. de blocare a reclamelor.
Site is Blocked
Sorry! This site is not available in your country.