Craiova rămâne fără fotbal

Unde vrei sa donezi? Paypal
Ciobanu Gigel - ING / RO19INGB0000999909497742
Oferă-i la creator o cafea făcând o mică donație. Faceți clic pe pictograma săgeată de mai sus

Membrii Comitetului Executiv au respins cererea de înscriere a echipei FC Viitorul Craiova, motivaţia fiind că autorităţile locale nu şi-au dat acordul pentru accesarea locului oferit de FRF în eşalonul secund

Privaţi de fotbal din pricina litigiului dintre Fotbal Club U Craiova cu FRF, mulţi dintre iubitorii fotbalului din Bănie şi-au pus speranţa că FC Viitorul Craiova va activa în eşalonul secund şi va mai alina din durere. Proiectul grupului de iniţiativă, condus de Cătălin Crăciunescu, a „murit“ oficial ieri, când membrii Comitetului Executiv au votat pentru respingerea cererii de înscriere. Motivaţia acestora a fost refuzul autorităţilor din Craiova pentru a accesa locul oferit de FRF pe 14 mai, în cadrul Adunării Generale. 
„Sunt profund dezamăgit de ce s-a întâmplat, deşi mă aşteptam într-un fel la răspunsul Comitetului Executiv. E păcat pentru oraşul Craiova... Vom vedea fotbal doar la televizor, pentru că Mititelu nu va înscrie echipa. Asta e. Ţinând cont că şi CS Apa a plecat la Balş, deci nu vom avea fotbal nici de divizia C, ne vom uita anul acesta la Liga a IV-a ca la Liga Campionilor. Nu am cerut nici un leu autorităţilor locale, nu am solicitat decât să ne lase să investim în fotbal, dar dacă Mititelu nu vrea, nu se face nimic fără acordul lui. Doamna Olguţa Vasilescu îi face numai pe plac lui Mititelu, pentru că nu cred că e doar o coincidenţă. În campania electorală, doamna primar promitea să ajute sportul, iar acum ce face? Nu şi-a dat acceptul pentru o echipă de fotbal şi a gonit o alta din oraş... Mititelu m-a atacat ieri (marţi - n.r.) la TV, fără ca eu să-i fac vreun rău, fără să-i zic ceva. Că n-am pregătire, că nu am credibilitate etc., de parcă el are. Dovadă este unde a ajuns Universitatea Craiova, că el este principalul vinovat de tot ce s-a întâmplat cu această echipă. Dacă el nu poate să mai facă fotbal, nu trebuie să mai facă nimeni, că aşa vrea Mititelu şi, mai nou, doamna primar. Ne-a pus suporterii în cap, că vrem nu ştiu ce şi nu ştiu cum etc. Nu obligam pe nimeni să vină la stadion la noi, nu-i furam suporterii. Oamenii ar fi venit să vadă fotbal şi nu-i obliga nimeni să nu ţină cu Universitatea. Şi noi ţinem tot cu Universitatea, dar asta nu înseamnă că în toată Craiova asta sau în Oltenia nu trebuie să joace fotbal decât Mititelu, că nu e singur pe lume. Repet, nu voiam să luăm locul Universităţii, nu am cerut nici un leu nimănui, voiam doar să jucăm fotbal pentru oraşul Craiova, ca să nu dispărem de pe hartă, pentru că nu ştiu dacă vom mai avea echipă în următorii ani din partea lui Mititelu“, a spus, revoltat, Cătălin Crăciunescu, pentru GdS.

„Nu renunţăm la luptă“

Faptul că proiectul FC Viitorul Craiova a picat nu înseamnă că s-a renunţat la ideea de a avea o echipă în Liga a II-a. Cătălin Crăciunescu a afirmat că a discutat cu oamenii de afaceri pe care îi reprezintă şi se gândesc să adopte o echipă, iar ulterior să-i modifice denumirea.
„Nu vom abandona lupta, asta e clar. S-a pus problema să adoptăm o echipă şi a rămas să mai discutăm pe tema asta, să vedem ce putem face. Acum e prematur să mă pronunţ, dar zilele următoare vom şti totul. E mai greu de realizat asta, dar nu imposibil. Nu e vorba de ambiţie, pentru că nu suntem în competiţie cu nimeni, doar că vrem să facem fotbal. Ar fi bine şi pentru juniorii din Craiova să reuşim, că ar avea unde să joace când vor fi mari. Poate nu reuşim să o aducem acum, în vară, dar poate la iarnă da... O să analizăm ce putem face şi ce echipă putem aduce şi mai ales în ce condiţii... Nu m-ar mira însă să întâlnim piedici“, a punctat Cătălin Crăciunescu.
Altfel, în şedinţa Comitetului Executiv s-a decis ca noul sezon din Liga a II-a să înceapă pe 1 septembrie, prelungindu-se astfel perioada de înscriere până pe 20 august. În momentul de faţă sunt înscrise 28 de echipe, seriile arătând astfel: seria 1: Sportul, Delta Tulcea, FC Botoşani, Săgeata Năvodari, CF Brăila, Chindia, FCM Bacău, Farul, Callatis, Dunărea Galaţi, Dinamo II, CS Otopeni, Rapid CFR Suceava, Unirea Slobozia; seria 2: CS Mioveni, Voinţa Sibiu, FCM Tg. Mureş, UTA, FC Bihor, Luceafărul Oradea, FC Argeş, ALRO Slatina, CSM Vâlcea, FC Maramureş, Unirea Alba Iulia, Damila, ACS Recaş şi Corona Braşov.
De asemenea, Liga a III-a va debuta pe 31 august, între timp urmând să se stabilească şi componenţa seriilor.
Sursa:Gazeta de Sud

Trimiteți un comentariu

Politica de comentarii: Vă rugăm să scrieți comentariile dvs. conform subiectului postării acestei pagini. Comentariile care conțin linkuri nu vor fi afișate până la aprobare.
Consimțământ pentru cookie-uri
Folosim cookie-uri pe acest site pentru a analiza traficul, a vă aminti preferințele și pentru a vă optimiza experiența.
Hopa!
Se pare că este ceva în neregulă cu conexiunea ta la internet. Vă rugăm să vă conectați la internet și să începeți din nou să navigați.
AdBlock detectat!
Am detectat că utilizați pluginul de blocare a reclamelor în browser.
Venitul pe care îl obținem din reclame este folosit pentru a gestiona acest site web, vă rugăm să treceți pe lista albă a site-ului nostru în pluginul dvs. de blocare a reclamelor.
Site is Blocked
Sorry! This site is not available in your country.