Halloween party ideas 2015


Bostănăriile din Dăbuleni sunt deja epuizate şi, în bună măsură, defrişate din cauza secetei prelungite şi a lipsei posibilităţilor de irigare. Pe această temă discuţiile vor continua la nesfârşit, fiindcă prea curând nu se întrevăd şanse de facilitare a accesului cultivatorilor la sursa de apă.

Chiar dacă producţia medie la hectar, de pepeni verzi şi galbeni, se anunţa rezonabilă la începutul verii, canicula din iulie a făcut prăpăd, o bună parte din inflorescenţe “avortând”, ca urmare a temperaturilor ridicate înregistrate la suprafaţa solului.

Nicolae Drăgoi, primarul localităţii Dăbuleni, cunoscător al tainelor culturilor de pepeni verzi şi galbeni, opinează că, pe ansamblu, veniturile producătorilor sunt mult diminuate faţă de anul trecut. În 2012, suprafaţa destinată culturii s-a ridicat la 1.600 de ha, fără ca producţia totală să depăşească însă 3.000 de tone.

Lubeniţele de Dăbuleni au dobândit o bună reputaţie pe piaţa internă, prin calităţile gustative deosebite, marfa produsă în Dolj ajungând în localităţile din întreaga ţară şi, de curând, în unul dintre marile lanţuri de hipermarket-uri, după ce “Pepenele de Dăbuleni” a fost înregistrat la OSIM.

Trimiteți un comentariu

Calafat News

{picture#http://4.bp.blogspot.com/-kMT8J0qeHcg/VbdxxUjkI5I/AAAAAAAASlM/AlrSQHRcrnU/s1600/cn2.jpg} Calafat News îşi propune să ofere cele mai importante şi cele mai noi ştiri. E-mail: calafat.live.stiri@gmail.com {facebook#https://www.facebook.com/calafatnews} {twitter#https://twitter.com/ciobanugigel} {google#https://plus.google.com/+CalafatNews} {pinterest#https://ro.pinterest.com} {youtube#https://www.youtube.com/channel/UC3D-WMvUbN9TlxFRUnSLu4A}
Un produs Blogger.