Google concediază 4.000 de angajaţi ai Motorola Mobility

Unde vrei sa donezi? Paypal
Ciobanu Gigel - ING / RO19INGB0000999909497742
Oferă-i la creator o cafea făcând o mică donație. Faceți clic pe pictograma săgeată de mai sus

Google vrea să reducă numărul angajaţilor Motorola Mobility Holdings cu 4.000 de posturi, reprezentând aproximativ 20% din personalul producătorului de smartphone-uri şi tablete, a declarat o sursă apropiată situaţiei. Google a cumpărat în acest an Motorola Mobility, pentru 12,5 miliarde de dolari, unii analişti speculând că motivaţia companiei a fost portofoliul uriaş de patente şi brevete deţinut de companie, scrie Bloomberg. Două treimi din concedieri vor avea loc în afara Statelor Unite, a precizat sursa citată. Google vrea să închidă, totodată, aproximativ o treime din operaţiunile Motorola. Compania va implementa schimbările în următoarele săptămâni şi şi-a informat duminică angajaţii privind concedierile. „Motorola îi va ajuta să treacă peste această tranziţie dificilă şi va oferi pachete compensatorii generoase, precum şi servicii de reîncadrare, pentru a-i ajuta să găsească noi locuri de muncă”, se arată într-un comunicat al Motorola Mobility, care nu precizează numărul angajaţilor care vor fi concediaţi. Directorul general al Google, Larry Page, care a preluat funcţia anul trecut, poartă o campanie de eficientizare a companiei, înaintând treptat spre piaţa hardware. Google a reorganizat şi managementul Motorola Mobility, concediind 40% dintre vicepreşedinţii companiei, a mai afirmat sursa citată.

Şi, tot de la Google, iată şi o ştire pozitivă: compania îşi tratează angajaţii care mor mai bine decât o fac alte firme în cazul celor vii, unul dintre beneficiile „de deces” fiind plata, timp de zece ani, a jumătate din salariu către soţul/soţia sau partenerul angajatului decedat. În plus, toate acţiunile la care are dreptul angajatul sunt acordate imediat după moarte, a declarat, într-un interviu pentru Forbes, „directorul pentru oameni” al Google, Laszlo Bock, informează CNN. „Evident, nu există un beneficiu pentru Google, dar este important să ne ajutăm familiile în timpul acestui eveniment îngrozitor, dar de neevitat”, a spus el. De asemenea, fiecare copil primeşte câte 1.000 de dolari pe lună până la vârsta de 19 ani, sau 23 de ani în cazul studenţilor la zi. Aceste avantaje sunt disponibile tuturor angajaţilor Google din SUA, indiferent de vechimea în cadrul companiei.  Beneficiile „de deces” se adaugă listei legendare de avantaje pe care le oferă Google angajaţilor: mese gratuite, jocuri de foosball, servicii de curăţătorie la locul de muncă şi termeni foarte generoşi pentru concediul de îngrijire al unui nou-născut.

Trimiteți un comentariu

Politica de comentarii: Vă rugăm să scrieți comentariile dvs. conform subiectului postării acestei pagini. Comentariile care conțin linkuri nu vor fi afișate până la aprobare.
Consimțământ pentru cookie-uri
Folosim cookie-uri pe acest site pentru a analiza traficul, a vă aminti preferințele și pentru a vă optimiza experiența.
Hopa!
Se pare că este ceva în neregulă cu conexiunea ta la internet. Vă rugăm să vă conectați la internet și să începeți din nou să navigați.
AdBlock detectat!
Am detectat că utilizați pluginul de blocare a reclamelor în browser.
Venitul pe care îl obținem din reclame este folosit pentru a gestiona acest site web, vă rugăm să treceți pe lista albă a site-ului nostru în pluginul dvs. de blocare a reclamelor.
Site is Blocked
Sorry! This site is not available in your country.