Lipsa precipitaţiilor creează probleme mari pe Dunăre la Calafat

Unde vrei sa donezi? Paypal
Ciobanu Gigel - ING / RO19INGB0000999909497742
Oferă-i la creator o cafea făcând o mică donație. Faceți clic pe pictograma săgeată de mai sus
Debitul fluviului era joi sub 2.500 metri cubi pe secundă, la jumătate din media multianuală a lunii august, iar prognozele sunt în continuare sumbre. Situaţia pe Dunăre începe să devină critică. Debitele fiind în scădere, cotele la fel, au început să apară praguri pe sectorul nostru de responsabilitate. Avem trei zone cu praguri - la Salcia, la Calafat - aici adâncimile la limitele şenalului sunt sub 2.50 metri. "Prognoza este de o scădere uşoară până în jurul datei de 28. Atâta timp cât în bazinul superior nu plouă şi nici la noi nu plouă, nu ne putem aştepta la debite mari" afirmă Magda Someşan, purtător de cuvânt la Apele Române.Miercuri, debitele Dunării la intrarea în ţară erau de 2.300 mc/s, faţă de media multianuală de 4.300 mc/s. În aceste condiţii, cotele fluviului la Calafat erau cu 97 de centimetri mai mici faţă de normal, la Bechet - cu 30 de centimetri mai mici, în timp ce la Gruia cotele erau cu jumătate de metru mai mici faţă de media multianuală.

Trimiteți un comentariu

Politica de comentarii: Vă rugăm să scrieți comentariile dvs. conform subiectului postării acestei pagini. Comentariile care conțin linkuri nu vor fi afișate până la aprobare.
Consimțământ pentru cookie-uri
Folosim cookie-uri pe acest site pentru a analiza traficul, a vă aminti preferințele și pentru a vă optimiza experiența.
Hopa!
Se pare că este ceva în neregulă cu conexiunea ta la internet. Vă rugăm să vă conectați la internet și să începeți din nou să navigați.
AdBlock detectat!
Am detectat că utilizați pluginul de blocare a reclamelor în browser.
Venitul pe care îl obținem din reclame este folosit pentru a gestiona acest site web, vă rugăm să treceți pe lista albă a site-ului nostru în pluginul dvs. de blocare a reclamelor.
Site is Blocked
Sorry! This site is not available in your country.