Pompele de mare capacitate de la ISU Timiş vor alimenta cu apă municipiul Calafatul

Unde vrei sa donezi? Paypal
Ciobanu Gigel - ING / RO19INGB0000999909497742
Oferă-i la creator o cafea făcând o mică donație. Faceți clic pe pictograma săgeată de mai sus

Preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa, a afirmat, miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, că, din cauza secetei şi a debitului scăzut al fluviului Dunărea, alimentarea cu apă a municipiul Calafat s-a realizat în ultimele zile cu mare dificultate. Şeful administraţie publice judeţene, împreună cu secretarul de stat în Ministerul Administraţiei şi Internelor (MAI) Mihai Fifor şi colonelul Florea Constantin, împuternicit inspector-şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dolj, a iniţiat demersuri pe lângă autorităţile judeţului Timiş care au dispus trimiterea unor utilaje pentru a ajuta la remedierea problemei de la Calafat. “Avem o situaţie specială la Calafat. Dunărea a scăzut la cote alarmante, iar bătrânii locului ne spun că de peste 60 de ani debitul apei nu a mai fost aşa de mic. Astfel că alimentarea cu apă a municipiului Calafat a întâmpinat greutăţi, fiind nevoie să aducem pompe de la pompierii noştri din Craiova, care însă nu au făcut faţă. Ne-am adresat Ministerului Administraţiei şi Internelor, secretarului de stat Mihai Fifor care ne-a ajutat foarte mult în această problemă şi a intervenit în partea de vest a ţării, la Timişoara. Am avut şi eu o discuţie cu preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Titu Bojin, care m-a asigurat că ne va trimite o pompă de mare capacitate, care va fi însoţită de o echipă care să o deservească în aşa fel încât să se poată aduce apa din Dunăre în oraş”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa. 

Consiliul Judeţean Timiş a sărit în spijinul judeţului Dolj

La rândul său, secretarul de stat în MAI Mihai Fifor a declarat că situaţia de maximă urgenţă din municipiul Calafat s-a rezolvat datorită colaborării dintre Consiliul Judeţean Dolj, Consiliul Judeţean Timiş şi Ministerul Administraţiei şi Internelor. “Am primit o solicitare din partea preşedintelui Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa, pentru a ne oferi sprijinul Primăriei Calafat, localitate care se confruntă cu o problemă extrem de serioasă în ceea ce priveşte alimentarea cu apă a municipiului. Din cauza secetei şi a debitului scăzut al Dunării, prizele de apă nu au putut trage apa necesară pentru a alimenta Calafatul. Am solicitat o adresă din partea municipiului Calafat pentru care am obţinut toate avizele necesare pentru a aduce din judeţul Timiş o pompă de mare capacitate cu personalul de deservire aferent. Pompele aparţin Consiliului Judeţean Timiş, care, prin preşedintele Titu Bojin, a sărit imediat în sprijinul locuitorilor din Calafat împrumutând o pompă de mare capacitate. De asemenea, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Dolj va asigura sprijinul logistic pentru colegii de la Timiş. Prin colaborarea impecabilă a Consiliului Judeţean Dolj, a preşedintelui Ion Prioteasa, Consiliului Judeţean Timiş, a preşedintelui de acolo, Titu Bojin, a Inspectoratelor pentru Situaţii de Urgenţă din Dolj şi Timiş, precum şi a Ministerului Administraţiei şi Internelor s-a putut rezolva o problemă de maximă urgenţă a municipiului Calafat”, a declarat secretarul de stat în MAI Mihai Fifor.

Trimiteți un comentariu

Politica de comentarii: Vă rugăm să scrieți comentariile dvs. conform subiectului postării acestei pagini. Comentariile care conțin linkuri nu vor fi afișate până la aprobare.
Consimțământ pentru cookie-uri
Folosim cookie-uri pe acest site pentru a analiza traficul, a vă aminti preferințele și pentru a vă optimiza experiența.
Hopa!
Se pare că este ceva în neregulă cu conexiunea ta la internet. Vă rugăm să vă conectați la internet și să începeți din nou să navigați.
AdBlock detectat!
Am detectat că utilizați pluginul de blocare a reclamelor în browser.
Venitul pe care îl obținem din reclame este folosit pentru a gestiona acest site web, vă rugăm să treceți pe lista albă a site-ului nostru în pluginul dvs. de blocare a reclamelor.
Site is Blocked
Sorry! This site is not available in your country.