Taxa auto se reîntoarce

Unde vrei sa donezi? Paypal
Ciobanu Gigel - ING / RO19INGB0000999909497742
Oferă-i la creator o cafea făcând o mică donație. Faceți clic pe pictograma săgeată de mai sus
Ministrul Mediului a afirmat însă că nu va mai exista discriminare între maşinile noi şi cele second, iar nivelul taxei va fi mai redus.

Taxa auto va fi reintrodusă din toamna acestui an, susţine ministrul Mediului, Rovana Plumb. Ea a precizat că valoarea acesteia va fi mai redusă, urmând să fie calculată numai în funcţie de tipul de emisii. “Probabil că, la începutul lunii septembrie, vom veni cu poziţia oficială a Guvernului României în ceea ce priveşte taxa de primă înmatriculare. Cu siguranţă, poziţia mea este de a reduce nivelul taxei de primă înmatriculare”, a declarat Rovana Plumb la The Money Channel. “În niciun caz nu se va mai face niciun fel de discriminare între maşinile noi şi maşinile second hand, ci pur şi simplu se va lua în calcul efectiv tipul de emisii”, a spus ministrul Mediului.

Mai multe variante de calcul, în analiză

Rovana Plumb nu a dat niciun fel de detaliu referitor la noua formulă de calcul, dar a precizat că sunt în analiză mai multe variante, fiind analizat impactul bugetar al taxei, care urmează să fie corelat cu veniturile populaţiei şi cu numărul de autovehicule care sunt introduse în ţară în timpul unui an. Ministrul Mediului a insistat că taxa este necesară, deoarece banii sunt folosiţi pentru a finanţa proiecte de investiţii verzi.
La ora actuală, plata taxei de poluare este suspendată pentru un an, până la începutul lui 2013. Introducerea acesteia, cunoscută iniţial ca taxă de primă înmatriculare, a generat reacţii dure la nivelul UE, pentru care România s-a ales cu atenţionări serioase. Ea a apărut ca element de temperare a importurilor de maşini vechi din vestul Europei la momentul aderării ţării noastre la UE, ca apoi să ajungă principalul finanţator al Fondului pentru mediu, de unde se plătesc primele pentru casarea “rablelor”, dar se asigură şi banii pentru înfiinţarea de parcuri.

Trimiteți un comentariu

Politica de comentarii: Vă rugăm să scrieți comentariile dvs. conform subiectului postării acestei pagini. Comentariile care conțin linkuri nu vor fi afișate până la aprobare.
Consimțământ pentru cookie-uri
Folosim cookie-uri pe acest site pentru a analiza traficul, a vă aminti preferințele și pentru a vă optimiza experiența.
Hopa!
Se pare că este ceva în neregulă cu conexiunea ta la internet. Vă rugăm să vă conectați la internet și să începeți din nou să navigați.
AdBlock detectat!
Am detectat că utilizați pluginul de blocare a reclamelor în browser.
Venitul pe care îl obținem din reclame este folosit pentru a gestiona acest site web, vă rugăm să treceți pe lista albă a site-ului nostru în pluginul dvs. de blocare a reclamelor.
Site is Blocked
Sorry! This site is not available in your country.