Podul Calafat-Vidin va fi inaugurat miercuri

Unde vrei sa donezi? Paypal
Ciobanu Gigel - ING / RO19INGB0000999909497742
Oferă-i la creator o cafea făcând o mică donație. Faceți clic pe pictograma săgeată de mai sus

Al doilea pod care leagă malul românesc cu cel bulgăresc al Dunării va fi inaugurat miercuri, 24 octombrie. La inaugurare vor participa primul-ministru Victor Ponta alături de omologul său bulgar, Boyko Borisov. La eveniment vor mai participa şi Johannes Hahn, comisarul european pentru Politică Regională, şi ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Ovidiu Silaghi.

Podul Calafat-Vidin are o lungime de aproximativ doi kilometri, două benzi rutiere pe sens, o linie de cale ferată, două trotuare şi o pistă pentru biciclişti. Infrastructura adiacentă a fost finalizată şi deschisă traficului pe 29 septembrie 2012. Podul este construit de firma spaniolă FCC şi a costat circa 250 milioane de euro. La începutul acest luni, Bulgaria s-a plâns că problemele politice din România întârzie managementul structurii ce se va ocupa de podul de la Calafat-Vidin, informează Agerpres. „Am încercat de mai multe ori să ne întâlnim, am scris scrisori, dar pentru moment răspunsul părţii române a fost că nu are mandat de a purta astfel de negocieri”, a spus ministrul bulgar pentru Transport, Ivailo Moskovski.

Vidin-Calafat este cel de-al doilea pod care leagă România de Bulgaria, alături de cel de la Giurgiu-Ruse, în condiţiile în care graniţa de-a lungul Dunării dintre cele două state se întinde pe circa 300 km.
Sursa:ziaruldecalafat.ro

Trimiteți un comentariu

Politica de comentarii: Vă rugăm să scrieți comentariile dvs. conform subiectului postării acestei pagini. Comentariile care conțin linkuri nu vor fi afișate până la aprobare.
Consimțământ pentru cookie-uri
Folosim cookie-uri pe acest site pentru a analiza traficul, a vă aminti preferințele și pentru a vă optimiza experiența.
Hopa!
Se pare că este ceva în neregulă cu conexiunea ta la internet. Vă rugăm să vă conectați la internet și să începeți din nou să navigați.
AdBlock detectat!
Am detectat că utilizați pluginul de blocare a reclamelor în browser.
Venitul pe care îl obținem din reclame este folosit pentru a gestiona acest site web, vă rugăm să treceți pe lista albă a site-ului nostru în pluginul dvs. de blocare a reclamelor.
Site is Blocked
Sorry! This site is not available in your country.