Punct de operare aeromedicală SMURD la Craiova

Unde vrei sa donezi? Paypal
Ciobanu Gigel - ING / RO19INGB0000999909497742
Oferă-i la creator o cafea făcând o mică donație. Faceți clic pe pictograma săgeată de mai sus

Ministerul Sănătăţii a decis ca un elicopter pentru intervenţii în situaţii de urgenţă să fie adus la Craiova, prin deschiderea unui nou punct de operare aeromedicală SMURD pe Aeroport. Preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa, salută sprijinul pe care prim-ministrul Victor Ponta l-a oferit pentru ca elicopterul să ajungă aici, apreciind că este un semnal important prin care actualul Guvern al României demonstrează că susţine Doljul şi regiunea Oltenia.
Elicopterul SMURD care va ajunge la Craiova a fost dorit de mai multe localităţi. În cele din urmă, acesta va deservi întreaga zonă a Olteniei. În perioada următoare, primarii vor trebui să îşi amenajeze o zonă de heliport, pentru ca elicopterul să poată ateriza atunci când trebuie să preia o urgenţă.

«Suntem foarte mulţumiţi că acest elicopter va ajunge la noi, pentru că au fost mai multe localităţi la fel de importante care s-au „bătut” pentru această aeronavă SMURD. Alegerea Aeroportului din Craiova pentru a fi deschis acest punct de operare aeromedicală este, dacă vreţi, şi o recunoaştere a eforturilor pe care Consiliul Judeţean Dolj le-a făcut în ultimii ani pentru a moderniza şi dezvolta aeroportul, fără de care nu cred că am fi primit elicopterul. Aeronava va opera pe întreaga zonă a regiunii Oltenia. Vom discuta cu primarii de mari localităţi să-şi amenajeze undeva o zonă de heliport pentru ca acest elicopter, atunci când vine să preia câte o urgenţă dintr-o anumită zonă, să poată ateriza. Am profitat de vizita de lucru pe care am făcut-o vineri seara la Aeroportul din Craiova pentru a trece în revistă şi locul pe care urmează să amplasăm hangarul care va deservi elicopterul SMURD. Deja ne-a sosit platforma mobilă cu ajutorul căreia va fi introdus în hangar aeronava. Trebuie precizat că vor fi amenajate şi camere pentru piloţii şi personalul medical care vor deservi acest elicopter. Este un lucru deosebit care se întâmplă la Craiova şi în toată regiunea Oltenia, deoarece cu ajutorul acestui elicopter vor fi salvate vieţi ale unor oameni aflaţi în dificultate, care necesită o intervenţie medicală de urgenţă. Toate cazurile grave vor fi beneficia de servicii medicale de urgenţă în timp real, indiferent de locul în care se află. Acest elicopter pentru situaţii de urgenţă ajunge la noi cu sprijinul prim-ministrului Victor Ponta, căruia îi mulţumim pentru că face un gest pentru întreaga regiune a Olteniei de care se simte foarte apropiat. Sunt convins că va mai ajuta, atât cât poate, această regiune de care se simte foarte legat. Practic, este unul dintre cele mai importante gesturi pe care un Guvern al României îl face în ultimii mulţi ani pentru această regiune uitată pe nedrept de cei care ne-au condus de la Bucureşti. După şapte ani de opoziţie, acum că am intrat la guvernare, sunt convins că multe dintre lucrurile pe care ni le-am fi dorit să le facem în toţi aceşti ani vor fi duse la bun sfârşit cu sprijinul celor apropiaţi de noi din Guvernul României şi în primul rând de premierul Victor Ponta», a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa.

Elicopterul va deservi zona de sud-vest a ţării

Într-o adresă a subsecretarului de stat în Ministerul Sănătăţii, dr. Raed Arafat, transmisă Consiliului Judeţean Dolj şi Aeroportului din Craiova, se arată: „Având în vedere acordul-cadru de achiziţie a 6 elicoptere echipate medical semnat între Ministerul Sănătăţii şi Eurocopter România şi derularea contractului subsecvent privind furnizarea a două din cele şase aeronave în anul 2012, intenţionam deschiderea unui nou punct de operare aeromedicală SMURD în Craiova. Prin dispunerea acestui punct de operare se urmăreşte acoperirea necesităţilor de intervenţie în misiuni aeromedicale primare şi secundare pentru zona de sud-vest a ţării. În urma evaluării specialiştilor din cadrul Inspectoratului General de Aviaţie al Ministerului Administraţiei şi Internelor, în calitate de operator aerian SMURD, a posibilelor locuri de amplasare a viitorului punct de operare aeromedicală de la Craiova, cea mai bună variantă este dispunerea acestuia pe Aeroportul Craiova. (…) Pe această cale doresc să vă mulţumesc pentru tot sprijinul acordat pentru executarea misiunilor aeromedicale SMURD cu preluare a pacienţilor de pe Aeroportul Craiova”.
Sursa:cvlpress.ro

Trimiteți un comentariu

Politica de comentarii: Vă rugăm să scrieți comentariile dvs. conform subiectului postării acestei pagini. Comentariile care conțin linkuri nu vor fi afișate până la aprobare.
Consimțământ pentru cookie-uri
Folosim cookie-uri pe acest site pentru a analiza traficul, a vă aminti preferințele și pentru a vă optimiza experiența.
Hopa!
Se pare că este ceva în neregulă cu conexiunea ta la internet. Vă rugăm să vă conectați la internet și să începeți din nou să navigați.
AdBlock detectat!
Am detectat că utilizați pluginul de blocare a reclamelor în browser.
Venitul pe care îl obținem din reclame este folosit pentru a gestiona acest site web, vă rugăm să treceți pe lista albă a site-ului nostru în pluginul dvs. de blocare a reclamelor.
Site is Blocked
Sorry! This site is not available in your country.