Războiul navetei la şcolile din Poiana Mare

Unde vrei sa donezi? Paypal
Ciobanu Gigel - ING / RO19INGB0000999909497742
Oferă-i la creator o cafea făcând o mică donație. Faceți clic pe pictograma săgeată de mai sus

Directorul Liceului „George Ştefan Marincu“ din Poiana Mare decontează naveta cadrelor didactice după reguli proprii, pentru că a crescut numărul celor care cer bani pe transport. Profesorii sunt obligaţi, din această lună, să declare la notar pe propria răspundere că locuiesc la domiciliul înscris în acte. Şi asta nu e tot. S-au anunţat şi altfel de controale.

Decizia ca navetiştii să treacă prin cabinetul unui notar pentru a avea dreptul să reintre în posesia banilor de pe abonament a fost luată în Consiliul de Administraţie al şcolii în şedinţa din 9 octombrie a.c. Directorul şcolii, Lila Gligă, spune că a luat această măsură pe motiv că „în acest an sunt foarte mulţi navetişti, şi în multe cazuri nu stau la domiciliul înscris în acte“. „Avem cadre didactice care au pe buletin domiciliul trecut în Craiova, dar de fapt stau în Calafat cu chirie. Ceea ce nu este corect. Am decis în Consiliul de Administraţie al şcolii să depună declaraţie la notar, pe propria răspundere, că locuiesc acolo unde au trecut în acte. Totodată, i-am pus să refacă cererile pentru a solicita decontarea navetei şi, în funcţie de ce scrie acolo, vom decide pentru cine se va deconta“, a spus managerul.

Controlaţi la maşini şi în trafic

Potrivit directorului, în prezent are în subordine 57 de profesori navetişti de la toate cele zece şcoli de structură ale comunei, care în această lună au trecut să dea cu subsemnatul la notar că locuiesc la adresa de pe buletin. Cererile lor vor fi analizate săptămâna viitoare. „Data-limită de depunere a declaraţiilor şi cererilor a fost 19 octombrie. Ele vor fi analizate săptămâna viitoare, pentru fiecare persoană. Am înţeles că sunt totuşi mulţi pe listă“, a mai spus directorul. Verificarea cererilor pare a nu fi tot. Se anunţă şi altfel de controale. „Se va merge în Calafat să vedem cine urcă din staţia respectivă dintre profesorii care fac naveta cu microbuzul. La cei cu maşini, probabil că se va verifica kilometrajul“, a spus unul dintre profesorii Consiliului de Administraţie al şcolii. 
Prin urmare, la Poiana Mare, legea pentru decontarea navetei prin care se prevede faptul că banii se recuperează pe baza unei copii de pe actul de identitate şi abonamentul în original nu este suficientă. 

400 de lei abonamentul

De cealaltă parte, profesorii navetişti spun că măsura directorului este cât se poate de drastică şi încearcă să-i descurajeze să mai ceară banii pe transport, deloc puţini. „Un abonament costă şi 400 de lei, o sumă destul de mare pentru un salariu de profesor bugetar. Eu iau 900 de lei pe lună şi, dacă dau banii pe navetă, nu mai rămân cu aproape nimic în buzunar. Cu ce îmi mai pot achita facturile şi alte cheltuieli zilnice? Este inuman ceea ce se întâmplă“, a spus Maria M., una dintre profesoare. Pe de altă parte, sunt cadre didactice care spun că „se încearcă eliberarea posturilor pentru a aduce alte cadre didactice, care sunt din comună“.
Sursa:gds.ro

Trimiteți un comentariu

Politica de comentarii: Vă rugăm să scrieți comentariile dvs. conform subiectului postării acestei pagini. Comentariile care conțin linkuri nu vor fi afișate până la aprobare.
Consimțământ pentru cookie-uri
Folosim cookie-uri pe acest site pentru a analiza traficul, a vă aminti preferințele și pentru a vă optimiza experiența.
Hopa!
Se pare că este ceva în neregulă cu conexiunea ta la internet. Vă rugăm să vă conectați la internet și să începeți din nou să navigați.
AdBlock detectat!
Am detectat că utilizați pluginul de blocare a reclamelor în browser.
Venitul pe care îl obținem din reclame este folosit pentru a gestiona acest site web, vă rugăm să treceți pe lista albă a site-ului nostru în pluginul dvs. de blocare a reclamelor.
Site is Blocked
Sorry! This site is not available in your country.