SALTUL DIN SPAŢIU. "Uneori, trebuie să fim foarte sus ca să vedem ce mici suntem"

Unde vrei sa donezi? Paypal
Ciobanu Gigel - ING / RO19INGB0000999909497742
Oferă-i la creator o cafea făcând o mică donație. Faceți clic pe pictograma săgeată de mai sus

Austriacul Felix Baumgartner a intrat în istorie. A devenit primul om din lume care a sărit de la o altitudine de peste 39 de kilometri cu o viteză care a depăşit-o pe cea a sunetului.

Milioane de oameni au urmărit cu sufletul la gură cum austriacul a deschis uşa capsulei în care s-a aflat aproape 2 ore şi jumătate, cît a durat ascensiunea, şi apoi cele 4 minute de cădere liberă. 

"Uneori, trebuie să fim foarte sus ca să vedem ce mici suntem. Vin acasă, acum", au fost cuvintele rostite de Felix Baumgartner înainte de a se arunca în gol de la o altitudine de peste 39.000 de metri. 

Saltul din stratosferă al lui Felix Baumgartner a fost un succes.

Premiera mondială a fost supravegheată de la sol de o întreagă echipă, iar cel cu care austriacul a fost în contact permanent este americanul care a deţinut până ieri recordul.

Octogenarul Joe Kittinger l-a condus pas cu pas pe temerarul de 43 de ani, iar înainte de extraordinarul salt i-a spus că un ,,înger păzitor îl va însoţi" în căderea sa către pământ.

În centrul de control al misiunii s-au aflat şi părinţii lui Felix, care au urmărit înfricoşaţi aventura fiului lor. Deşi au fost probleme cu vizorul care îi acoperea casca, Felix Baumgartner a hotărât să rişte şi să execute saltul cu care a depăşit viteza sunetului.

Coborârea lui Baumgartner a durat mai puţin de 15 de minute, dintre care 4 minute şi 22 de secunde, în cădere liberă, înainte de deschiderea paraşutei. În uralele echipei sale, recordmanul a aterizat cu bine în deşertul din New Mexico, din apropierea faimosului oraş Roswell. 
Sursa:realitatea.net

Trimiteți un comentariu

Politica de comentarii: Vă rugăm să scrieți comentariile dvs. conform subiectului postării acestei pagini. Comentariile care conțin linkuri nu vor fi afișate până la aprobare.
Consimțământ pentru cookie-uri
Folosim cookie-uri pe acest site pentru a analiza traficul, a vă aminti preferințele și pentru a vă optimiza experiența.
Hopa!
Se pare că este ceva în neregulă cu conexiunea ta la internet. Vă rugăm să vă conectați la internet și să începeți din nou să navigați.
AdBlock detectat!
Am detectat că utilizați pluginul de blocare a reclamelor în browser.
Venitul pe care îl obținem din reclame este folosit pentru a gestiona acest site web, vă rugăm să treceți pe lista albă a site-ului nostru în pluginul dvs. de blocare a reclamelor.
Site is Blocked
Sorry! This site is not available in your country.