„Centralul” oltean e istorie! Stadionul Ion Oblemenco va fi demolat!

Unde vrei sa donezi? Paypal
Ciobanu Gigel - ING / RO19INGB0000999909497742
Oferă-i la creator o cafea făcând o mică donație. Faceți clic pe pictograma săgeată de mai sus

Arena pe care s-a născut şi a făcut istorie Craiova Maxima va fi dărâmată.

Problema arenei din Craiova s-a discutat ieri în Consiliul Local. Reprezentanţii Primăriei susţin demolarea stadionului Ion Oblemenco şi construcţia unei arene noi, după modelul celei pe care evoluează Universitatea Cluj. Singurul impediment îl reprezintă deocamdată Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret, care deţine pista de atletism. Reprezentanţii DJTS au fost invitaţi la următoarea şedinţă a Consiliului pentru ca părţile să se pună de acord. Dacă oficialităţile vor reuşi demolarea stadionului, va urma o licitaţie şi apoi construcţia efectivă a stadionului. Ceea ce înseamnă că oltenii ar putea avea o arenă nouă în 2014.

Badea face echipa

Fostul jucător al Universităţii Craiova, Pavel Badea, a demarat un proiect de formare a unei echipe de fotbal în cadrul Clubului Sportiv. “Se înfiinţează secţia de fotbal şi doar dacă ne-o va cere comunitatea vom demara un proiect pentru o echipă. Bineînţeles, trebuie ca echipa să fie susţinută financiar de comunitate, de autorităţile locale, altfel nu se poate”, a afirmat Pavel Badea. Echipa ar putea juca în Liga a doua în sezonul 2013-2014, iar în cele mai optimiste vise, oltenii vor reveni pe prima ligă, pe un stadion nou, începând cu sezonul 2014-2015.

Ce înseamnă “Ion Oblemenco”

Ridicat în 1967 sub titular Central, stadionul Craiovei a fost scena unor meciuri mari. Spectatorii olteni umpleau arena cu ore bune înaintea partidelor importante, iar expresia aceea cu “nu aveai loc să arunci un ac” se potrivea de minune. Craiova Maxima s-a născut şi a făcut istorie pe Central, arenă care şi-a schimbat numele în Ion Oblemenco în 1996.

Mari meciuri pe „Centralul” oltean

1980Craiova – Inter Milano 1-1 primul tur al Cupei Campionilor

1982 Craiova – Bayern Munchen 0-2 sferturile Cupei Campionilor

1982 Craiova – Fiorentina 3-1 primul tur al Cupei UEFA

1982 Craiova – Bordeaux 2-0 al doilea tur al Cupei UEFA

1983 Craiova – Benfica 1-1 semifinalele Cupei UEFA

Trimiteți un comentariu

Politica de comentarii: Vă rugăm să scrieți comentariile dvs. conform subiectului postării acestei pagini. Comentariile care conțin linkuri nu vor fi afișate până la aprobare.
Consimțământ pentru cookie-uri
Folosim cookie-uri pe acest site pentru a analiza traficul, a vă aminti preferințele și pentru a vă optimiza experiența.
Hopa!
Se pare că este ceva în neregulă cu conexiunea ta la internet. Vă rugăm să vă conectați la internet și să începeți din nou să navigați.
AdBlock detectat!
Am detectat că utilizați pluginul de blocare a reclamelor în browser.
Venitul pe care îl obținem din reclame este folosit pentru a gestiona acest site web, vă rugăm să treceți pe lista albă a site-ului nostru în pluginul dvs. de blocare a reclamelor.
Site is Blocked
Sorry! This site is not available in your country.