IRES: 88% dintre români au petrecut Crăciunul acasă, în familie

Unde vrei sa donezi? Paypal
Ciobanu Gigel - ING / RO19INGB0000999909497742
Oferă-i la creator o cafea făcând o mică donație. Faceți clic pe pictograma săgeată de mai sus

Aproximativ 88% dintre români au petrecut Crăciunul acasă, în familie, 8% au mers în vizită la rude sau prieteni şi doar 2% au fost în vacanţă, arată o anchetă realizată pe un eşantion de 1.145 de persoane de Institutul Român pentru Evaluare şi Strategie (IRES), potrivit NewsIn.
Cei mai mulți români (49%) au cheltuit pentru Crăciunul din acest an între 100 și 500 de lei. Doi din zece români au cheltuit cel mult 1.000 de lei, iar 6% au alocat pentru această sărbătoare până în 1.500 de lei. Sume mai mari au alocat doar 5% dintre respondenți. Totuși, 17% dintre participanții la studiu spun că au cheltuit pentru Crăciunul din acest an sub 100 de lei.
Pentru 40% dintre respondenți, bugetul alocat pentru Crăciunul din acest an a fost mai mic decât cel de anul trecut.  Potrivit studiului, 12% dintre români recunosc că bugetul din acest an nu le-a permis nici măcar strictul necesar pentru Crăciun.
Peste jumătate dintre români (57%) consideră că actuala criza economică le-a afectat mult (28%) și foarte mult (29%) modul în care petrec Crăciunul.
Totodată, trei sferturi dintre români au cumpărat în acest an cadouri pentru cei dragi, de Crăciun şi mai mult de jumătate (57%) dintre cei chestionați au primit, la rândul lor cadouri, din partea celor dragi.
Ancheta a avut loc în 27 decembrie pe un eşantion de 1.145 persoane de 18 ani și peste, eroarea maximă tolerată fiind de ± 2,9%.

Trimiteți un comentariu

Politica de comentarii: Vă rugăm să scrieți comentariile dvs. conform subiectului postării acestei pagini. Comentariile care conțin linkuri nu vor fi afișate până la aprobare.
Consimțământ pentru cookie-uri
Folosim cookie-uri pe acest site pentru a analiza traficul, a vă aminti preferințele și pentru a vă optimiza experiența.
Hopa!
Se pare că este ceva în neregulă cu conexiunea ta la internet. Vă rugăm să vă conectați la internet și să începeți din nou să navigați.
AdBlock detectat!
Am detectat că utilizați pluginul de blocare a reclamelor în browser.
Venitul pe care îl obținem din reclame este folosit pentru a gestiona acest site web, vă rugăm să treceți pe lista albă a site-ului nostru în pluginul dvs. de blocare a reclamelor.
Site is Blocked
Sorry! This site is not available in your country.