Halloween party ideas 2015Podul Calafat-Vidin, care leaga Bulgaria de Romania, va fi dat in folosinta in mai 2013, a anuntat ministrul bulgar al Transporturilor, Ivailo Moskovski. 

In contextul in care vor fi conditii meteorologice favorabile, constructiile vor putea fi finalizate pana la sfarsitul lunii decembrie a acestui an, a precizat Moskovski, potrivit Novinite.

Oficialul a amintit ca intrastructura rutiera care face legatura cu podul a fost deja construita in ambele tari.

Podul Calafat-Vidin este al doilea pod construit peste Dunare intre Romania si Bulgaria.

Peste 100.000 de vehicule ar urma sa traverseze anual acest pod.

Podul va scurta semnificativ distanta dintre vestul si sud-estul Europei, iar distanta dintre Vidin si Calafat va putea fi parcursa in cateva minute.

Costul constructiei este estimat la circa 273 de milioane de euro, din care partea bulgareasca plateste circa 225 de milioane de euro, iar restul revine statului roman. 

Trimiteți un comentariu

Calafat News

{picture#http://4.bp.blogspot.com/-kMT8J0qeHcg/VbdxxUjkI5I/AAAAAAAASlM/AlrSQHRcrnU/s1600/cn2.jpg} Calafat News îşi propune să ofere cele mai importante şi cele mai noi ştiri. E-mail: calafat.live.stiri@gmail.com {facebook#https://www.facebook.com/calafatnews} {twitter#https://twitter.com/ciobanugigel} {google#https://plus.google.com/+CalafatNews} {pinterest#https://ro.pinterest.com} {youtube#https://www.youtube.com/channel/UC3D-WMvUbN9TlxFRUnSLu4A}
Un produs Blogger.