Vom avea carti electronice de identitate - iata ce informatii contin in plus

Unde vrei sa donezi? Paypal
Ciobanu Gigel - ING / RO19INGB0000999909497742
Oferă-i la creator o cafea făcând o mică donație. Faceți clic pe pictograma săgeată de mai sus

Incepand din 2013 se vor elibera carti electronice de identitate, un nou document cu care ne vom putea legitima si vom putea circula in Uniunea Europeana.

Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 82/2012 pentru modificarea si completarea unor acte normative privind evidenta persoanelor, actele de identitate ale cetatenilor romani, precum si actele de rezidenta ale cetatenilor statelor membre ale Uniunii Europene si Spatiului Economic European rezidenti in Romania a fost publicata in Monitorul Oficial din 12 decembrie 2012 si a intrat in vigoare la data publicarii, informeaza avocatnet.ro

Datele personale care se inscriu pe cartea electronica de identitate, in format tiparit, vor fi cele care apar si in cartile de identitate, adica: numele si prenumele titularului; sexul; cetatenia titularului; data si locul nasterii titularului; semnatura olografa a titularului; fotografia titularului; CNP; adresa de domiciliu a titularului.

La toate acestea se vor adauga, in formatul electronic al documentului, si alte informatii: prenumele parintilor titularului; certificate digitale; date biometrice ale titularului, constand in imaginea faciala si imaginile impresiunilor papilare a doua degete (amprente - n.red.).

Guvernul sustine ca masura este necesara intrucat se impune producerea unor acte de identitate sigure, evitandu-se, in acest fel, utilizarea de documente false sau falsificate.

Trimiteți un comentariu

Politica de comentarii: Vă rugăm să scrieți comentariile dvs. conform subiectului postării acestei pagini. Comentariile care conțin linkuri nu vor fi afișate până la aprobare.
Consimțământ pentru cookie-uri
Folosim cookie-uri pe acest site pentru a analiza traficul, a vă aminti preferințele și pentru a vă optimiza experiența.
Hopa!
Se pare că este ceva în neregulă cu conexiunea ta la internet. Vă rugăm să vă conectați la internet și să începeți din nou să navigați.
AdBlock detectat!
Am detectat că utilizați pluginul de blocare a reclamelor în browser.
Venitul pe care îl obținem din reclame este folosit pentru a gestiona acest site web, vă rugăm să treceți pe lista albă a site-ului nostru în pluginul dvs. de blocare a reclamelor.
Site is Blocked
Sorry! This site is not available in your country.