ISJ Dolj încearcă să ţină sub control fenomenul violenţei în şcoli

Unde vrei sa donezi? Paypal
Ciobanu Gigel - ING / RO19INGB0000999909497742
Oferă-i la creator o cafea făcând o mică donație. Faceți clic pe pictograma săgeată de mai sus

În anul şcolar anterior, în şcolile din România au fost înregistrate peste 15.000 de cazuri de violenţă.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Dolj, la nivelul judeţului nostru, în primul semestru al acestui an, situaţia a fost ţinută sub control astfel că nu s-au înregistrat cazuri grave de violenţă între elevi. “Fenomenul violenţei în şcoli, dar şi abandonul şcolar au fost de fiecare dată o prioritate atât pentru ISJ, cât şi pentru managerii unităţilor de învăţământ. Bineînţeles acest lucru se întâmplă cu ajutorul autorităţilor care au grijă să stopeze şi chiar să prevină violenţa în unităţile de învăţământ. Noi încercăm să ţinem sub control orice fel de eveniment privind violenţa. În semestrul I am reuşit să ţinem sub control numărul absenţelor raportat faţă de anul precedent a fost în scădere, în ceea ce priveşte violenţa în şcoli nu am avut evenimente deosebite. Poate au mai fost diferite animozităţi la nivelul unor unităţi de învăţământ, dar nu care să iasă din tiparele regulamentelor şcolare şi să avem sesizări din partea organelor de lege. Acel lot de directori care şi-au început mandatul la 1 septembrie, au primit solicitări să fie atenţi la tot ceea ce înseamnă violenţă şi abandon. Drept urmare, am reuşit să ţinem lucrurile sub control şi să nu avem probleme deosebite”, a declarat Nicuşor Cotescu, inspectorul şcolar general adjunct.

 Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, a declarat cu puţin timp în urmă, că în cazul în care nici camerele de supraveghere şi nici prezenţa paznicilor nu dau roade pentru reducerea violenţei, se gândeşte la o măsură mai drastică, care va afecta nu doar pe copii, dar şi pe părinţii acestora, sistarea sprijinului financiar acordat de stat. “Ne gândim la pedepsele de tipul suspendării alocaţiei dacă nu reuşim să ne înţelegem nici cu copilul, nici cu părintele”, a declarat Remus Pricopie în cadrul unei emisiuni.

Trimiteți un comentariu

Politica de comentarii: Vă rugăm să scrieți comentariile dvs. conform subiectului postării acestei pagini. Comentariile care conțin linkuri nu vor fi afișate până la aprobare.
Consimțământ pentru cookie-uri
Folosim cookie-uri pe acest site pentru a analiza traficul, a vă aminti preferințele și pentru a vă optimiza experiența.
Hopa!
Se pare că este ceva în neregulă cu conexiunea ta la internet. Vă rugăm să vă conectați la internet și să începeți din nou să navigați.
AdBlock detectat!
Am detectat că utilizați pluginul de blocare a reclamelor în browser.
Venitul pe care îl obținem din reclame este folosit pentru a gestiona acest site web, vă rugăm să treceți pe lista albă a site-ului nostru în pluginul dvs. de blocare a reclamelor.
Site is Blocked
Sorry! This site is not available in your country.