Liga a IV-a Dolj începe pe 9 martie

Unde vrei sa donezi? Paypal
Ciobanu Gigel - ING / RO19INGB0000999909497742
Oferă-i la creator o cafea făcând o mică donație. Faceți clic pe pictograma săgeată de mai sus

Săptămâna a debutat în forţă la AJF Dolj, conducerea fotbalului judeţean dezbătând în cadrul a două şedinţe mai multe probleme organizatorice, prima vizând Liga a IV-a, cea de-a doua juniorii C, D şi E.
În cadrul primei întruniri s-a stabilit ca returul campionatului din Liga a IV-a să debuteze pe 9 martie, o zi mai târziu „pornind“ şi Liga a V-a, play-off-ul fiind programat în intervalul 4 mai - 8 iunie. Perioada de transferuri a început luni şi se va sfârşi cu 48 de ore înainte de startul returului. Barajul pentru Liga a 3-a se va juca pe 19 iunie. Cupa României va reîncepe pe 3 martie, finala urmând să se dispute pe 23 iunie.
„În cadrul şedinţei s-a dezbătut şi o propunere pentru sezonul 2013/2014, cu care au fost de acord aproape toţi cei prezenţi. Se doreşte crearea a două serii, a câte zece echipe fiecare, componenţa fiind făcută pe criterii geografice, sistemul de desfăşurare fiind tur-retur, tur-retur. Semifinalele vor fi 1A-2B, respectiv 2A-1B, se va juca pe teren neutru, la Craiova, iar câştigătoarea campionatului va fi desemnată în urma întâlnirii câştigătoarelor celor două semifinale. În ceea ce privește retrogradarea, vor fi trei meciuri de baraj, 8A-10B, 10A-8B, 9A-9B, învingătoarele rămânând în Liga a IV-a, celelalte trei retrogradând. Câştigătoarele celor trei serii din Liga a V-a vor promova. Acest sistem de retrogradare şi promovare va fi valabil în condiţiile în care se va continua cu trei serii de Liga a V-a. În sezonul viitor al Ligii a IV-a se pot înscrie, în funcţie de locurile disponibile, şi echipe nou-înfiinţate, dar cu posibilităţi financiare şi materiale. Menţionez că pe 2 martie va avea loc Adunarea Generală, în care vom adopta noul statut al AJF Dolj“, a declarat preşedintele AJF Dolj, Silviu Bogdan, pentru GdS. 

Şi la juniori vor avea loc schimbări

În cadrul celei de-a doua şedinţe s-a stabilit ca returul campionatelor de juniori C, D şi E să înceapă pe 9 martie. Şi la capitolul juniori vor avea loc unele schimbări din vară. „Vom înfiinţa două campionate de tineret speranţe, A1 şi B1. În cazul campionatului B1 vor evolua grupe de copii care în anul respectiv nu au competiţie. De asemenea, juniorii C, D şi E vor juca în două serii pe fiecare nivel, prima cu jucători pe categoria de vârstă respectivă, a doua - sub nivel de vârstă sau cluburile care au şi a doua echipă pe acelaşi segment. Vom încerca, la nivel de judeţ, în funcţie de posibilităţi, să organizăm un campionat de copii şi juniori, asta pentru a dezvolta fenomenul şi în mediul rural“, a punctat Silviu Bogdan.
Noul şef de la fotbalul mic a mai anunţat că AJF-ul şi-a propus să fie în contact cu echipele de D1 şi Elită în permanenţă, pentru bunul mers al lucrurilor: „Vom avea întâlniri pe zonele geografice. Ca să reducem costurile de deplasare, am decis să ne deplasăm noi către ei, urmând ca şedinţele să fie stabilite într-un loc care să convină tuturor cluburilor vizate în acea întrunire“.
Sursa:gds.ro

Trimiteți un comentariu

Politica de comentarii: Vă rugăm să scrieți comentariile dvs. conform subiectului postării acestei pagini. Comentariile care conțin linkuri nu vor fi afișate până la aprobare.
Consimțământ pentru cookie-uri
Folosim cookie-uri pe acest site pentru a analiza traficul, a vă aminti preferințele și pentru a vă optimiza experiența.
Hopa!
Se pare că este ceva în neregulă cu conexiunea ta la internet. Vă rugăm să vă conectați la internet și să începeți din nou să navigați.
AdBlock detectat!
Am detectat că utilizați pluginul de blocare a reclamelor în browser.
Venitul pe care îl obținem din reclame este folosit pentru a gestiona acest site web, vă rugăm să treceți pe lista albă a site-ului nostru în pluginul dvs. de blocare a reclamelor.
Site is Blocked
Sorry! This site is not available in your country.