Oamenii din Calafat sunt la un pas să scape de coşmar. Locuitorii nu au apă caldă şi căldură de trei ani

Unde vrei sa donezi? Paypal
Ciobanu Gigel - ING / RO19INGB0000999909497742
Oferă-i la creator o cafea făcând o mică donație. Faceți clic pe pictograma săgeată de mai sus

Locuitorii din Calafat sunt la un pas să scape de sobele din apartamente. Primăria a concesionat două hectare de teren unei firme care vrea să construiască o centrală termică pe biomasă.
Centrala termică din oraş a fost închisă în urmă cu trei ani, iar din această cauză oamenii nu mai au căldură în apartamente. Fiecare s-a descurcat cum a putut, unii şi-au construite sobe în apartament, iar alţii şi-au cumpărat radiatoare. '„S-a găsit o firmă care doreşte să construiască o centrală ultramodernă. I-am concesionat două hectare de teren, iar pe această suprafaţă va fi ridicată o centrală termică pe bază de biomasă, adică va funcţiona pe baza rezidurilor lemnoase. Firma a câştigat licitaţia pe 18 decembrie. S-a încheiat deja şi perioada de contestaţii şi aşteptăm să semnăm contractul săptămâna viitoare“, a declarat primarul oraşului, Mircea Guţă. 

Centrala termică închisă în 2010

Oamenii din Calafat au rămas fără apă caldă şi căldură din anul 2010. Centrala termică a fost închisă din cauză că era prea veche şi consuma prea mult combustibil. „Stăm la oraş. dar avem sobă în casă.  La fiecare scară de bloc se vede cât un burlan pe care este scos fumul. Ar fi bine să se facă o astfel de centrală termică, însă eu nu prea mai cred că o să fie demarate lucrările la o astfel de investiţie“, a povestit un localnic.

Investiţia se va ridica la peste 20 de milioane de euro, iar firma va suporta costurile. „Primăria va prelua 25 de gigacalorii pe an doar pentru căldură, însă probabil vom suplimenta cantitatea pentru că oraşul are nevoie şi de apă caldă, însă pentru asta nu am făcut un calcul. Aproximativ 10.000 de oameni vor beneficia de căldură în noul sistem“, a mai spus Guţă.

Trimiteți un comentariu

Politica de comentarii: Vă rugăm să scrieți comentariile dvs. conform subiectului postării acestei pagini. Comentariile care conțin linkuri nu vor fi afișate până la aprobare.
Consimțământ pentru cookie-uri
Folosim cookie-uri pe acest site pentru a analiza traficul, a vă aminti preferințele și pentru a vă optimiza experiența.
Hopa!
Se pare că este ceva în neregulă cu conexiunea ta la internet. Vă rugăm să vă conectați la internet și să începeți din nou să navigați.
AdBlock detectat!
Am detectat că utilizați pluginul de blocare a reclamelor în browser.
Venitul pe care îl obținem din reclame este folosit pentru a gestiona acest site web, vă rugăm să treceți pe lista albă a site-ului nostru în pluginul dvs. de blocare a reclamelor.
Site is Blocked
Sorry! This site is not available in your country.