Peste 1400 de monede de argint au fost găsit în judeţul Dolj. Tezaurul datează din perioada lui Mihai Viteazul

Unde vrei sa donezi? Paypal
Ciobanu Gigel - ING / RO19INGB0000999909497742
Oferă-i la creator o cafea făcând o mică donație. Faceți clic pe pictograma săgeată de mai sus

Dumitru Banţa, din Craiova, a descoperit la începutul acestui an în satul Gura Racului, din comuna Bulzeşti, 1471 de monede de argint. În perioada următoare se va stabili valoarea tezaurului, care a intrat deja în posesia Muzeului Olteniei.
Monedele au fost descoperit într-un sac de pânză la o adâncime de 50 de centimetri. Din cele 1.471 de monede de argint 1.415 sunt monede turceşti, 8 monede ungureşti iar restul europene datând din perioada secolului XVI. ”În perioada următoare vom stabili care este valoarea tezaurului, iar craioveanul care a găsit monedele va fi recompensat  cu 30% din valoarea acestora.'', a spus Florin Ridichie, directorul Muzeului Olteniei.

Monedele au o greutate totală de 1806,74 grame şi datează din perioada lui Mihai Viteazul. Tezaurul descoperit în satul Gura Racului, din comuna doljeană Bulzeşti, este al treilea care a fost găsit în zona Olteniei.

Trimiteți un comentariu

Politica de comentarii: Vă rugăm să scrieți comentariile dvs. conform subiectului postării acestei pagini. Comentariile care conțin linkuri nu vor fi afișate până la aprobare.
Consimțământ pentru cookie-uri
Folosim cookie-uri pe acest site pentru a analiza traficul, a vă aminti preferințele și pentru a vă optimiza experiența.
Hopa!
Se pare că este ceva în neregulă cu conexiunea ta la internet. Vă rugăm să vă conectați la internet și să începeți din nou să navigați.
AdBlock detectat!
Am detectat că utilizați pluginul de blocare a reclamelor în browser.
Venitul pe care îl obținem din reclame este folosit pentru a gestiona acest site web, vă rugăm să treceți pe lista albă a site-ului nostru în pluginul dvs. de blocare a reclamelor.
Site is Blocked
Sorry! This site is not available in your country.