200 ha de panouri fotovoltaice la Calafat

Unde vrei sa donezi? Paypal
Ciobanu Gigel - ING / RO19INGB0000999909497742
Oferă-i la creator o cafea făcând o mică donație. Faceți clic pe pictograma săgeată de mai sus

Investitorii care au concesionat 20 ha de teren de la Consiliul Local Calafat doresc dezvoltarea unui megaparc de panouri fotovoltaice. Astfel, deja aceştia au mai achiziţionat de pe piaţa liberă peste 150 ha, urmând să continue până la 200 de hectare. Pe toată această suprafaţă va fi dezvoltat unul dintre cele mai mari parcuri fotovoltaice din România. Avantajele acestei investiţii sunt foarte importante: locuri de muncă, venituri la buget, venituri pe piaţa materialelor de construcţii, energie mai ieftină pentru administraţia locală, transformarea oraşului nostru într-un producător de energie electrică şi termică, producerea aburului industrial necesar în producţia industrială. 

Cerere mare pentru terenurile din zona podului
În ultimele luni, numeroase terenuri din zona podului Calafat-Vidin au fost vândute de către proprietari unor companii care doresc în viitorul apropiat să dezvolte afaceri în acea zonă unde este de aşteptat ca traficul să crească de aproape 10 ori. Preţurile în unele cazuri au fost chiar de 15-20 euro/mp. Au fost cumpărate până acum terenuri pentru benzinării, depozite, showroom-uri sau silozuri. Este de aşteptat ca preţurile să continue să crească în următoarele luni şi mai ales după 9 mai, când este anunţată inaugurarea podului. Din informaţiile pe care le avem, zona dintre Calafat şi Basarabi va fi trecută în intravilan până la sfârşitul acestui an.

Zona Debarcader intră în reparaţii generale
Începând din acest an, zona Debarcader din Calafat va intra într-o perioadă de reparaţii generale şi modificări. Vor fi realizate investiţii importante care vor schimba înfăţişarea zonei. Vor apărea fântâni arteziene şi noi corpuri de iluminat, iar întreaga zonă, prin câteva lucrări arhitectonice, va fi făcută mult mai vizibilă de pe podul Calafat-Vidin şi de pe Dunăre. Întreaga reconstrucţie a zonei va avea în vedere specificul şi istoria acestuia.

Trimiteți un comentariu

Politica de comentarii: Vă rugăm să scrieți comentariile dvs. conform subiectului postării acestei pagini. Comentariile care conțin linkuri nu vor fi afișate până la aprobare.
Consimțământ pentru cookie-uri
Folosim cookie-uri pe acest site pentru a analiza traficul, a vă aminti preferințele și pentru a vă optimiza experiența.
Hopa!
Se pare că este ceva în neregulă cu conexiunea ta la internet. Vă rugăm să vă conectați la internet și să începeți din nou să navigați.
AdBlock detectat!
Am detectat că utilizați pluginul de blocare a reclamelor în browser.
Venitul pe care îl obținem din reclame este folosit pentru a gestiona acest site web, vă rugăm să treceți pe lista albă a site-ului nostru în pluginul dvs. de blocare a reclamelor.
Site is Blocked
Sorry! This site is not available in your country.