Ion Prioteasa a participat la semnarea „Cartei de Înfrăţire” dintre Băileşti şi oraşul bulgar Berkovitsa

Unde vrei sa donezi? Paypal
Ciobanu Gigel - ING / RO19INGB0000999909497742
Oferă-i la creator o cafea făcând o mică donație. Faceți clic pe pictograma săgeată de mai sus

Primăria municipiului Băileşti şi cea a oraşului Berkovitsa (Bulgaria) au semnat, marţi, în prezenţa preşedintelui Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa, „Carta de Înfrăţire” a celor două localităţi, prin care se urmăreşte, potrivit documentului, „dezvoltarea legăturilor permanente în beneficiul ambelor părţi”. Cu acest prilej, Ion Prioteasa, preşedintele CJ Dolj, a salutat iniţiativa celor două administraţii de a semna un parteneriat de colaborare amintind, în acest context, de bunele relaţii dezvoltate de-a lungul timpului între autorităţile locale din judeţul Dolj şi cele din regiunile Vidin, Vratsa şi Montana.
"De câţiva ani de zile, dar în mod special de când am intrat în Uniunea Europeană, cele două popoare, român şi bulgar, ne-am redescoperit. Îmi face plăcere să mă întâlnesc cu dumneavoastră, reprezentanţii administraţiei locale din Băileşti şi Berkovitsa, şi vreau să vă transmit că noi, Consiliul Judeţean Dolj, am dezvoltat o relaţie excelentă cu partenerii şi prietenii noştri bulgari. Judeţul Dolj împarte această graniţă naturală, pe care ne-o oferă Dunărea, cu trei regiuni bulgăreşti: Vidin, Vratsa şi Montana. O parte din banii europeni pe care i-am adus în judeţul Dolj au fost pe proiecte comune cu bulgarii. Trebuie să fim în continuare deştepţi şi să atragem cât mai mulţi bani în zona noastră, pentru că aceşti bani nu ne aşteaptă pe noi. Programul de colaborare şi cooperare transfrontalieră a fost, din punctul nostru de vedere, unul dintre cele mai bine gestionate şi mă bucur să spun că avem o relaţie deosebită atât cu Biroul pentru Cooperare Transfrontalieră Călăraşi, cât şi cu Agenţia de Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia. Consiliul Judeţean Dolj este una dintre instituţiile care a atras cel mai bine fondurile europene, în ultimii ani aducând aici, prin proiecte câştigate şi implementate, în jur de 400 milioane euro. Noi ne pregătim de exerciţiul financiar 2014-2020 perioadă în care, dacă am lua cât am atras până acum, ar însemna o sumă destul de importantă pe care am aduce-o în Dolj şi care ne-ar ajuta să continuăm strategia de dezvoltare a judeţului nostru.  Salut iniţiativa dumneavoastră de a semna această cartă a înfrăţirii şi vă spun că, în continuare, trebuie să vă daţi mâna, pentru că fondurile europene înseamnă aplicarea principiului «primul venit, primul servit» şi atunci va trebui să aveţi o reacţie foarte rapidă în momentul în care se va da drumul la proiecte şi se vor deschide liniile de finanţare”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa.

”Sunt foarte fericită că semnăm acest document cu Primăria Băileşti”

Primarul oraşului Berkovitsa, Dimitranka Kamenova, a afirmat că proiecte pe cooperare transfrontalieră implementate de administraţia locală din Bulgaria au fost dezvoltate doar cu autorităţi din Republica Serbia. „În ceea ce ne priveşte, noi nu avem încă nicio colaborare cu partea română pe proiectele de cooperare transfrontalieră, în schimb avem două proiecte cu Serbia. Avem o mare ambiţie de a accesa noi proiecte pentru a putea dezvolta oraşul Berkovitsa. Trebuie să vă spun că, în acest moment, în Berkovitsa se lucrează la proiecte. Vom avea foarte mult de muncit pentru perioada de programare 2014-2020. Îmi doresc ca această cartă să ne ofere posibilitatea de a ne dezvolta economic atât noi, cât şi municipiul Băileşti. Sunt foarte fericită că semnăm acest document cu Primăria Băileşti”, a declarat primarul oraşului Berkovitsa, Dimitranka Kamenova.

Hotărârile de consiliu erau din 2005, lipsea doar «Carta de Înfrăţire»

La rândul său, primarul din Băileşti, Costel Pistriţu, a spus: „Această înfrăţire a localităţilor noastre s-a petrecut în 2005, odată cu adoptarea atât de către municipiul Băileşti, cât şi de oraşul Berkovitsa a unor hotărâri de consiliu local în acest sens. Ne mai lipsea însă această «Cartă de Înfrăţire» pe care o semnăm astăzi (marţi) în prezenţa domnului preşedinte al Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa. De acum înainte, într-un timp foarte scurt, ne rămâne să identificăm problemele cu care comunităţile noastre, Băileşti şi Berkovitsa, se confruntă pentru a le putea rezolva prin accesarea şi implementarea proiectelor cu fonduri europene”. La evenimentul semnării „Cartei de Înfrăţire”, găzduit de sala de şedinţe a Consiliului Judeţean Dolj, au mai participat reprezentanţi ai autorităţilor locale din Berkovitsa şi Băileşti.

Trimiteți un comentariu

Politica de comentarii: Vă rugăm să scrieți comentariile dvs. conform subiectului postării acestei pagini. Comentariile care conțin linkuri nu vor fi afișate până la aprobare.
Consimțământ pentru cookie-uri
Folosim cookie-uri pe acest site pentru a analiza traficul, a vă aminti preferințele și pentru a vă optimiza experiența.
Hopa!
Se pare că este ceva în neregulă cu conexiunea ta la internet. Vă rugăm să vă conectați la internet și să începeți din nou să navigați.
AdBlock detectat!
Am detectat că utilizați pluginul de blocare a reclamelor în browser.
Venitul pe care îl obținem din reclame este folosit pentru a gestiona acest site web, vă rugăm să treceți pe lista albă a site-ului nostru în pluginul dvs. de blocare a reclamelor.
Site is Blocked
Sorry! This site is not available in your country.