Adresa care deschide drumul către cel mai mare proiect calafetean din ultimii 25 de ani: Parcul Industrial Calafat

Unde vrei sa donezi? Paypal
Ciobanu Gigel - ING / RO19INGB0000999909497742
Oferă-i la creator o cafea făcând o mică donație. Faceți clic pe pictograma săgeată de mai sus

În urma negocierilor de săptămâna trecută, proprietarul Fabricii de zahăr a decis să accepte colaborarea cu Primăria municipiului Calafat în vederea realizării Parcului Industrial. Aceasta poate fi cea mai mare oportunitate de dezvoltare economică a oraşului din ultimii 25 de ani. Avantajul în condiţiile asocierii cu Fabrica de zahăr este că utilităţile există deja în acea locaţie şi nu mai sunt necesare investiţii suplimentare în acest sens. Adresa de faţă reprezintă cel mai important pas în realizarea parcului, urmând ca restul etapelor legale să fie derulate în următoarele luni.

Prezentare S.C. TRADEX INDUSTRIES S.R.L.
S.C. TRADEX INDUSTRIES S.R.L. este înfiinţată în 1994 sub nr. J40115606/1994 , RO 6206027, asociat unic Bachar David.
S.C. TRADEX INDUSTRIES S.R.L. are ca obiect principal de activitate dezvoltarea (promovarea) imobiliară. Societatea este proprietara imobilului denumit “Fabrica de Zahăr Calafat”, dobândit prin cumpărare conform contractului nr.1115.02.2006 înscris în Cartea Funciară 578.
Imobilul este situat în intravilanul oraşului Calafat, având o suprafaţă de 13.8 ha reprezentând fabrica şi ansamblul HOTEL – RESTAURANT DISCOTECA şi 7,73 ha reprezentând staţia de epurare şi câmpurile de nămol. Datorită poziţiei geografice, având acces la cea mai ieftină cale de transport, Dunărea, oraşul Calafat are un potenţial economic deosebit, care, dezvoltat în mod eficient, poate aduce profituri însemnate în diverse domenii prin dezvoltarea zonei şi ocuparea forţei de muncă.
În perimetrul proprietăţii noastre există utilităţi: electrică, apă - canal, cale ferată, necesare desfăşurării oricărei activităţi.

Terenul are:
– platforme betonate pentru parcare maşini şi utilaje grele sau pentru depozitare mărfuri;
– căi de acces inclusiv cale ferată uzinală;
– acces la drumul naţional;
– racordare la infrastructura utilităţilor publice;
– posibilitatea de cazare a personalului muncitor în căminul-hotel aflat în incintă, care este dotat modern, având toate utilităţile necesare: cantină restaurant, dotată pentru pregătirea şi servirea mesei unui număr de 300 persoane, acces rapid şi direct în port;
– îndeplineşte condiţiile tehnice privind protecţia mediului.
Acţiuni întreprinse de societatea TRADEX INDUSTRIES S.R.L. în vederea pregătirii proprietăţii pentru înfiinţarea unui parc industrial:
– Cu aprobarea primăriei şi în baza autorizaţiei de desfiinţare, s-a început demolarea clădirilor ruinate din teritoriul descris, acţiune care se va finaliza în aproximativ 60 de zile. Se dă astfel posibilitatea folosirii întregului teren cu maximum de eficienţă.
– În etapa următoare, se va trece la proiectarea drumurilor de acces interne şi la parcelarea suprafeţei de 13,8 ha.
Calafatul este situat într-o zonă agricolă de aproximativ un milion de ha, dar are şi unităţi industriale în domeniul alimentar şi textil, este port la Dunăre şi constituie un important punct de trecere a frontierei cu Bulgaria. Orice activitate de producţie şi depozitare poate fi accesibilă investitorilor.
Propunerea societăţii noastre se îndreaptă însă în mod special către:
- producerea biodiesel;
- fabrica de ambalare legume;
- producţie de hrană pentru animale;
- silozuri;
- producţie făină pentru export;
- ambalarea producţiei de zahăr şi orez etc.;
- reciclare.
Ne străduim ca prin acţiunile noastre să creăm mai multe locuri de muncă pentru cetăţenii oraşului Calafat, iar condiţiile acordate investitorilor care vor veni în parcul industrial să fie foarte atractive.

Trimiteți un comentariu

Politica de comentarii: Vă rugăm să scrieți comentariile dvs. conform subiectului postării acestei pagini. Comentariile care conțin linkuri nu vor fi afișate până la aprobare.
Consimțământ pentru cookie-uri
Folosim cookie-uri pe acest site pentru a analiza traficul, a vă aminti preferințele și pentru a vă optimiza experiența.
Hopa!
Se pare că este ceva în neregulă cu conexiunea ta la internet. Vă rugăm să vă conectați la internet și să începeți din nou să navigați.
AdBlock detectat!
Am detectat că utilizați pluginul de blocare a reclamelor în browser.
Venitul pe care îl obținem din reclame este folosit pentru a gestiona acest site web, vă rugăm să treceți pe lista albă a site-ului nostru în pluginul dvs. de blocare a reclamelor.
Site is Blocked
Sorry! This site is not available in your country.