Bulgăroaicele ar putea avea probleme în Bulgaria

Unde vrei sa donezi? Paypal
Ciobanu Gigel - ING / RO19INGB0000999909497742
Oferă-i la creator o cafea făcând o mică donație. Faceți clic pe pictograma săgeată de mai sus

Aproape 35.000 de autoturisme conduse de români ar putea fi confiscte de autoritățile bulgare în momentul în care acestea ar trece granița la vecinii de la sud de Dunăre, scrie astăzi cotidianul bulgăresc Monitor, citat de Agerpres. Este vorba de autoturismele înscrise pe numele unor bulgari săraci, în majoritatea cazurilor de etnie romă.

De ani de zile mii de români conduc autoturisme înmatriculate în Bulgaria, folosind procure emise de proprietarul oficial, cetăţean bulgar. Asta pentru că taxele de prima înmatriculare în Bulgaria sunt de opt ori mai mici, în medie, faţă de cele din România.
Autoturismele sunt înmatriculate pe numele unui bulgar care primeşte pentru acest serviciu între 25 şi 50 de euro. În schimbul acestei sume, el semnează o procură cu care românul poate să conducă liniştit maşina. Schema este ilegală, dar autorităţile fiscale din Bulgaria au început recent să inspecteze persoanele care au pe numele lor mai multe maşini. În majoritatea cazurilor o asemenea maşină nu costă mai mult de 2.500 euro. Dar sunt persoane cu sute de autoturisme pe numele lor. Asta înseamnă că, dacă cineva are 100 de maşini de câte 2.500 euro fiecare şi în acelaşi timp este şomer, persoană respectivă a ascuns venituri de 250.000 de euro şi va fi acuzată de evaziune fiscală. În acest caz, proprietarul celor 100 de maşini va trebui să plătească în jur de 50.000 de euro pentru veniturile ascunse de 250.000 de euro. În cele mai multe cazuri aceste persoane nu au nimic în afară de maşinile pe numele lor, aşa că în momentul în care un asemenea autoturism va intra în Bulgaria acesta va fi confiscat de stat, scrie Monitor. Ziarul precizează că se aşteaptă că mulţi români să rămână facă maşinile lor cu plăcuţe bulgăreşti în perioada minivacanţei de 1 mai şi de sărbătorile de Paşti (1-6 mai) când vor vizita litoralul bulgăresc.
Cotidianul mai scrie că recordul la numărul de maşini înscrise pe numele unei persoane este deţinut de un tânăr de 21 ani din oraşul Ruse care deţine pe hârtie 712 autoturisme. În afară de aceste afaceri, tânărul lucrează la o spălătorie auto. În Ruse sunt cel puţin 10 persoane cu între 200 şi 300 de autoturisme pe numele lor, situaţia este similară şi în alte oraşe din nordul Bulgariei, precum Vidin, Silistra şi Dobrici.

Trimiteți un comentariu

Politica de comentarii: Vă rugăm să scrieți comentariile dvs. conform subiectului postării acestei pagini. Comentariile care conțin linkuri nu vor fi afișate până la aprobare.
Consimțământ pentru cookie-uri
Folosim cookie-uri pe acest site pentru a analiza traficul, a vă aminti preferințele și pentru a vă optimiza experiența.
Hopa!
Se pare că este ceva în neregulă cu conexiunea ta la internet. Vă rugăm să vă conectați la internet și să începeți din nou să navigați.
AdBlock detectat!
Am detectat că utilizați pluginul de blocare a reclamelor în browser.
Venitul pe care îl obținem din reclame este folosit pentru a gestiona acest site web, vă rugăm să treceți pe lista albă a site-ului nostru în pluginul dvs. de blocare a reclamelor.
Site is Blocked
Sorry! This site is not available in your country.