Rețea de traficanți de droguri din Calafat, destructurată de oamenii legii

Unde vrei sa donezi? Paypal
Ciobanu Gigel - ING / RO19INGB0000999909497742
Oferă-i la creator o cafea făcând o mică donație. Faceți clic pe pictograma săgeată de mai sus
Şase tineri din judeţul Dolj sunt suspectaţi de poliţiştii din cadrul B.C.C.O. Craiova – Serviciul Antidrog şi procurorii D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Craiova, de trafic de droguri de risc şi droguri de mare risc. / Unul dintre suspecţi a fost prins în flagrant în timp ce ridica un colet trimis din Spania, în care se aflau 500 de grame de cannabis şi 2 grame de cocaină.

La data de 31 martie a.c., poliţiştii din cadrul B.C.C.O. Craiova – Serviciul Antidrog şi procurorii D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Craiova au efectuat patru percheziţii la locuinţele a cinci suspecţi de trafic de droguri de risc şi mare risc.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al ofiţerilor din cadrul Direcţiei de Operaţiuni Speciale – I.G.P.R. şi D.I.P.I., precum şi al poliţiştilor de la I.P.J. Dolj şi P.C.T.F. Calafat.

La data de 31 martie a.c., a fost identificat un tânăr de 22 de ani, din municipiul Calafat, judeţul Dolj, în timp ce ridica un colet, provenit din Spania, adus cu un microbuz ce aparţinea unei societăţi comerciale din Bistriţa Năsăud, care efectua curse pe relaţia Spania – România şi retur.

În interiorul coletului au fost descoperite 500 de grame de cannabis şi 2 grame de cocaină.

Din cercetările efectuate de către poliţiştii din cadrul B.C.C.O. Craiova – Serviciul Antidrog, a rezultat faptul că, atât drogurile de risc, cât şi drogurile de mare risc erau procurate din Spania de către un alt suspect, de 26 de ani, din judeţul Dolj, pe numele căruia instanţa Tribunalului Dolj a emis mandat de arestare în lipsă.
La aceeaşi dată, au fost efectuate percheziţii la locuinţa tânărului de 22 de ani, precum şi la domiciliile altor patru membri ai grupării, cu vârste cuprinse între 19 şi 31 de ani, din judeţul Dolj.

În urma percheziţiilor, au fost găsite şi ridicate, în vederea cercetărilor, 100 grame de cannabis şi 6 plante de cannabis.

La data de 1 aprilie a.c., şase persoane au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Craiova, pentru audieri şi dispunerea măsurilor legale corespunzătoare.

În urma administrării probatoriului, procurorul de caz a dispus măsura reținerii, pe bază de ordonanță de reținere, față de doi suspecţi, respectiv măsura preventivă a obligării de a nu părăsi localitatea pentru o perioadă de 30 de zile, față de alţi doi.

În cursul aceleiaşi zile, cei doi reţinuţi au fost prezentați Tribunalului Dolj, instanța dispunând arestarea preventivă a acestora pentru 29 de zile.

Față de suspecţi a fost reținută săvârșirea infracţiunilor de constituirea, aderarea sau sprijinirea sub orice formă a unui grup, în vederea săvârşirii de infracţiuni, care nu este, potrivit legii, un grup infracţional organizat, introducerea sau scoaterea din ţară de droguri de risc şi droguri de mare risc, respectiv deţinerea de droguri de risc şi droguri de mare risc, fapte prevăzute şi pedepsite de art. 8 din Lg. 39/2003, privind prevenirea şi combaterea criminalităţii organizate, art. 3 alin. 1 şi alin. 2 şi art. 4 din Legea nr. 143/2000, privind prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri.

IMAGINI VIDEO DAŢI CLICK AICI





Trimiteți un comentariu

Politica de comentarii: Vă rugăm să scrieți comentariile dvs. conform subiectului postării acestei pagini. Comentariile care conțin linkuri nu vor fi afișate până la aprobare.
Consimțământ pentru cookie-uri
Folosim cookie-uri pe acest site pentru a analiza traficul, a vă aminti preferințele și pentru a vă optimiza experiența.
Hopa!
Se pare că este ceva în neregulă cu conexiunea ta la internet. Vă rugăm să vă conectați la internet și să începeți din nou să navigați.
AdBlock detectat!
Am detectat că utilizați pluginul de blocare a reclamelor în browser.
Venitul pe care îl obținem din reclame este folosit pentru a gestiona acest site web, vă rugăm să treceți pe lista albă a site-ului nostru în pluginul dvs. de blocare a reclamelor.
Site is Blocked
Sorry! This site is not available in your country.