Distracţie la Zilele Calafatului

Unde vrei sa donezi? Paypal
Ciobanu Gigel - ING / RO19INGB0000999909497742
Oferă-i la creator o cafea făcând o mică donație. Faceți clic pe pictograma săgeată de mai sus

A 22-a ediţie a Zilelor Calafatului, începută joi, 9 mai, şi încheiată aseară, a oferit miilor de locuitori ai urbei de la malul Dunării care s-au adunat zilnic în centrul oraşului, momente de voie bună.  Dacă cei mici nu s-au putut dezlipi de tiribombele şi locurile de joacă amplasate lângă primărie, cei mari au făcut turul teraselor pline cu tot felul de preparate la grătar şi cu bere din belşug. Muzica şi dansul au fost la loc de cinste, pe scena din centrul civic urcând interpreţi de marcă ai muzicii populare şi uşoare, dar şi ansambluri şi formaţii din oraş şi din localităţile limitrofe. Nu au lipsit nici manifestările culturale şi sportive, care au completat tabloul zilnic al sărbătorii de la Calafat.
Vineri seară, atmosfera a fost întreţinută de Ansamblul „Maria Tănase“ din Craiova, care le-a oferit calafetenilor un spectacol de neuitat. Apogeul distracţiei a fost sâmbătă seară, când au concertat Fly Project şi Loredana. Cele patru dansatoare de la Fly Project au încins la maximum atmosfera, în timp ce show-ul oferit de Loredana şi trupa sa, pe gustul publicului calafetean, a încheiat o seară de poveste. Distracţia a continuat şi ieri, cu un program de muzică şi dansuri oferit de formaţii locale de street dance, dans contemporan, dans modern şi dans ţigănesc.

Loredana şi Andra, cele mai apreciate

Ziua de ieri, ultima a sărbătorii oraşului, s-a încheiat în forţă, cu concertele susţinute de Sylvie, Corina şi Andra. Aceasta din urmă, alături de Loredana, au fost interpretele cele mai apreciate de publicul calafetean, care a avut parte la final şi de un superb foc de artificii pregătit de organizatori.
„Zilele oraşului Calafat au început în 1992 şi suntem prima localitate din ţară care a luat această iniţiativă prin hotărâre de consiliu local. În aceste zile au fost adevărate tururi de forţă pe parte culturală, artistică şi sportivă, foarte multe activităţi şi evenimente. Întreaga zonă este în sărbătoare, iar oamenii chiar ştiu să se distreze“, a spus primarul municipiului Calafat, Mircea Guţă.
Edilul a avut în aceste zile oaspeţi de seamă, oficialităţi din Italia, Bulgaria, Serbia şi Olanda, din oraşe înfrăţite cu Calafatul, între care există o bună colaborare. „Au venit fraţii noştri din Italia, din Almenno San Bartolomeo, provincia Bergamo - domnul primar împreună cu o delegaţie numeroasă, fraţii noştri din Serbia, preşedintele consiliului local al municipiului Bor, viceprimarul din Ostreli, primarul din Vidin şi consulul onorific româno-bulgar din Vidin. Totodată, din Olanda a venit viceprimarul din Duiven, prima localitate înfrăţită cu municipiul Calafat. Am discutat ca între fraţi şi am pus în calendarele noastre o serie de proiecte importante pentru toţi partenerii“, a subliniat primarul Mircea Guţă.

„Îl fac invidios pe Mazăre“

Întrebat dacă va discuta cu Loredana pentru a compune şi un imn al Calafatului, aşa cum este cel al staţiunii Mamaia, recent creat şi mult mediatizat, primarul Mircea Guţă a răspuns pe un ton glumeţ: „La cât de frumoase sunt fetele în municipiul Calafat, s-ar putea să fie puţin invidios pe mine domnul Radu Mazăre (primarul Constanţei – n.r.). Putem face şi noi un imn al Calafatului, poate încercăm cu Inna sau cu altcineva, de ce nu?“.

VIDEO ZILELE MUNICIPIULUI CALAFAT

Sursa:www.gds.ro

Trimiteți un comentariu

Politica de comentarii: Vă rugăm să scrieți comentariile dvs. conform subiectului postării acestei pagini. Comentariile care conțin linkuri nu vor fi afișate până la aprobare.
Consimțământ pentru cookie-uri
Folosim cookie-uri pe acest site pentru a analiza traficul, a vă aminti preferințele și pentru a vă optimiza experiența.
Hopa!
Se pare că este ceva în neregulă cu conexiunea ta la internet. Vă rugăm să vă conectați la internet și să începeți din nou să navigați.
AdBlock detectat!
Am detectat că utilizați pluginul de blocare a reclamelor în browser.
Venitul pe care îl obținem din reclame este folosit pentru a gestiona acest site web, vă rugăm să treceți pe lista albă a site-ului nostru în pluginul dvs. de blocare a reclamelor.
Site is Blocked
Sorry! This site is not available in your country.