Primarii de la Dunăre, parteneri în microregiunea «Oltenia Danubius»

Unde vrei sa donezi? Paypal
Ciobanu Gigel - ING / RO19INGB0000999909497742
Oferă-i la creator o cafea făcând o mică donație. Faceți clic pe pictograma săgeată de mai sus


Primarii din judeţele Olteniei riverane Dunării şi-au dat mâna şi au pus bazele microregiunii “Oltenia Danubius”. Miercuri, la Calafat, primarii din această zonă au semnat un parteneriat pentru realizarea unei strategii care să dezvolte microregiunea “Oltenia Danubius” împreună cu Agenţia de Dezoltare Regională Sud-Vest (ADR SV) Oltenia.
Microregiunea “Oltenia Danubius” este compusă din judeţele Dolj, Olt şi Mehedinţi şi se întinde pe o suprafaţă de 17.850 kilometri pătraţi şi îşi propune să dezvolte zonele de la Dunăre atât în domeniul turistic, cât şi în industrie sau agricultură.

Practic, se pune la punct strategia acestei microregiuni. Există o serie de acţiuni sinergice, ce pot fi întreprinse: modernizarea drumurilor de legătură între judeţe, dezvoltarea activităţilor portuare, punerea în valoare a tradiţiilor, care să atragă turişti, dar şi alte proiecte care pot contribui la economia judeţelor, a microregiunii.
Marilena Bogheanu, directorul ADR SV Oltenia

“Învăţăm unii de la alţii. Unii au experienţă şi se vede şi îi felicităm”, a spus primarul Calafatului, Mircea Guţă, făcând referire la localităţile de pe clisura Dunării, zonă în care turismul este în dezvoltare. “Noi gândim mai multe proiecte de dezvoltare a Calafatului. Totodată urmărim şi dezvoltarea localităţilor învecinate. Dacă lor le este bine, ne este bine şi nouă. Ne dezvoltăm mai bine sprijinindu-ne reciproc”, a continuat edilul-şef. Primarul de la Corabia, prezent la întrunire, s-a plâns de Administraţia Porturilor Dunării Fluviale (APDF).

Corabia a contribuit cu bani ca portul să aibă un cheu modern, iar APDF îl ocupă cu diferite încărcături, dezafectează cale ferată care nu îi aparţine.
Iulică Oane, primar Corabia

Trimiteți un comentariu

Politica de comentarii: Vă rugăm să scrieți comentariile dvs. conform subiectului postării acestei pagini. Comentariile care conțin linkuri nu vor fi afișate până la aprobare.
Consimțământ pentru cookie-uri
Folosim cookie-uri pe acest site pentru a analiza traficul, a vă aminti preferințele și pentru a vă optimiza experiența.
Hopa!
Se pare că este ceva în neregulă cu conexiunea ta la internet. Vă rugăm să vă conectați la internet și să începeți din nou să navigați.
AdBlock detectat!
Am detectat că utilizați pluginul de blocare a reclamelor în browser.
Venitul pe care îl obținem din reclame este folosit pentru a gestiona acest site web, vă rugăm să treceți pe lista albă a site-ului nostru în pluginul dvs. de blocare a reclamelor.
Site is Blocked
Sorry! This site is not available in your country.