Ieri a demarat oficial la Calafat masterplanul de apa

Unde vrei sa donezi? Paypal
Ciobanu Gigel - ING / RO19INGB0000999909497742
Oferă-i la creator o cafea făcând o mică donație. Faceți clic pe pictograma săgeată de mai sus

Ieri la Casa de Cultura a fost semnat contractul privind masterplanul de apa in urma caruia Calafatul va beneficia de investitii de aproape 12 milioane euro . Valoarea contractului este de 38.965.721,53 lei fără TVA, cu o durată de execuţie de 22 de luni, începând cu data emiterii ordinului de începere a lucrărilor şi face parte din proiectul „Extinderea şi modernizarea infrastructurii de apă şi apă uzată în Judeţul Dolj”, cofinanţat din Fondul de Coeziune (FC) prin Programul Operaţional Sectorial (POS) Mediu, Axa prioritară 1. Lucrările incluse în prezentul proiect pentru oraşul Calafat, localitatea Ciupercenii Vechi şi comună Poiana Mare sunt structurate în două categorii: reabilitarea captării şi Staţiei de tratare Calafat cu o capacitate de 40 000 PE – conducta de aducţiune de la Calafat la Poiana Mare şi modernizarea staţiei de epurare Calafat cu o capacitate de 30 000 PE (îndepărtare chimică a fosforului)

Investiţiile propuse pentru oraşul Calafat au ca scop reabilitarea captării şi staţiei de tratare, a criburilor, a staţiei de pompare a apei brute, reconstrucţia decantoarelor, reabilitarea celor şase filtre rapide gravitaţionale existente, demolarea sau reabilitarea facilităţii de preparare a reactivilor şi a altor clădiri pentru produsele chimice, înlocuirea echipamentelor mecanice, electrice şi auxiliare, îngroşător de nămol, unitate de deshidratare, paturi de nămol, staţie de pompare apă tratată, integrarea în sistemul SCADĂ, echipare laborator staţie de tratare, conducta de aducţiune de la Calafat la Poiana Mare în lungime totală de 17 Km. Modernizarea staţiei de epurare Calafat se va face prin echiparea acesteia cu echipamente de stocare şi dozare sare metalică cu pompe cu turaţie variabilă pentru dozarea soluţiei de coagulat la cele două bazine cu nămol activat existente, proporţional cu debitul de apă uzată intrat, conducte de legătură, echipament MEICA pentru operarea noului sistem.

Sursa:ziaruldecalafat.ro


Trimiteți un comentariu

Politica de comentarii: Vă rugăm să scrieți comentariile dvs. conform subiectului postării acestei pagini. Comentariile care conțin linkuri nu vor fi afișate până la aprobare.
Consimțământ pentru cookie-uri
Folosim cookie-uri pe acest site pentru a analiza traficul, a vă aminti preferințele și pentru a vă optimiza experiența.
Hopa!
Se pare că este ceva în neregulă cu conexiunea ta la internet. Vă rugăm să vă conectați la internet și să începeți din nou să navigați.
AdBlock detectat!
Am detectat că utilizați pluginul de blocare a reclamelor în browser.
Venitul pe care îl obținem din reclame este folosit pentru a gestiona acest site web, vă rugăm să treceți pe lista albă a site-ului nostru în pluginul dvs. de blocare a reclamelor.
Site is Blocked
Sorry! This site is not available in your country.