Au fost controlate o parte din ștrandurile și piscinele din Dolj

Unde vrei sa donezi? Paypal
Ciobanu Gigel - ING / RO19INGB0000999909497742
Oferă-i la creator o cafea făcând o mică donație. Faceți clic pe pictograma săgeată de mai sus
Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică (DSP) Dolj au continuat în aceste zile controalele la cele 15 ștranduri și piscine pe care le avem pe raza județului.
Cele mai multe sunt în Craiova, iar restul în Gherceşti, Pieleşti, Beharca, Işalniţa, Calafat. “În perioada 05.06. – 17.06.2013 s-au verificat ştrandurile şi piscinele care se deschiseseră în acea perioadă în Craiova: piscina „Valencia ”, ștrandul „Hanul Doctorului”, piscina „Noa”, piscina „Colosseum”, piscina „La Izvoare”, Piscina „La carul din stele”, Piscina „ Sânziana”. Toate cele menţionate verificate funcţionează legal din punct de vedere sanitar, având declarată activitatea la ORC de pe lângă Tribunalul Dolj. Cu ocazia primelor controale igienico-sanitare efectuate de DSP Dolj – Serviciul Control în Sănătate Publică – s-au recoltat probe de apă din apa de îmbăiere şi s-au făcut recomandări generale privind funcţionarea şi întreţinerea ştrandurilor şi piscinelor, în scopul prevenirii îmbolnăvirilor şi a protejării sănătăţii public, condiţiile igienico sanitare fiind bune în toate unităţile controlate. Probele de apă sunt în lucru iar rezultatele pot fi comunicate începînd cu data de 25.06.2013. Pentru neconformităţile depistate proprietarii de ştranduri şi piscine riscă amenzi între 3000 şi  6000 lei, conf. HG 857/2011”, a precizat Dr. Ştefan Popescu, purtător de cuvânt la DSP Dolj.
Reprezentanții DSP Dolj recomandă tuturor cetăţenilor să frecventeze doar zonele naturale amenajate pentru îmbăiere, autorizate de DSP Dolj, amintindu-le pe această cale că  în judeţul Dolj nu există asemenea zone autorizate. Cetăţenii  frecventează acele locuri neamenajate pe propria răspundere dar riscă îmobolnăviri ca parazitoze (leptospiroză, giardioză, etc.), viroze intestinale soldate cu diaree,  diferite boli bacteriene ( bacilul piocianic poate afecta pielea, urechea externa, tractul respirator superior sau intestinul gros) şi micotice ( candida) datorită contaminării, infestării şi poluării continue a acestor ape de suprafaţă nesupravegheate sanitar.

Sursa:www.lupamea.ro

Trimiteți un comentariu

Politica de comentarii: Vă rugăm să scrieți comentariile dvs. conform subiectului postării acestei pagini. Comentariile care conțin linkuri nu vor fi afișate până la aprobare.
Consimțământ pentru cookie-uri
Folosim cookie-uri pe acest site pentru a analiza traficul, a vă aminti preferințele și pentru a vă optimiza experiența.
Hopa!
Se pare că este ceva în neregulă cu conexiunea ta la internet. Vă rugăm să vă conectați la internet și să începeți din nou să navigați.
AdBlock detectat!
Am detectat că utilizați pluginul de blocare a reclamelor în browser.
Venitul pe care îl obținem din reclame este folosit pentru a gestiona acest site web, vă rugăm să treceți pe lista albă a site-ului nostru în pluginul dvs. de blocare a reclamelor.
Site is Blocked
Sorry! This site is not available in your country.