Calafatul „inundat” de un val… de turişti bulgari

Unde vrei sa donezi? Paypal
Ciobanu Gigel - ING / RO19INGB0000999909497742
Oferă-i la creator o cafea făcând o mică donație. Faceți clic pe pictograma săgeată de mai sus
La Calafat, un alt oraş de pe malul Dunării, autorităţile locale au declarat că, după toate probabilităţile, Dunărea nu va crea probleme. Chiar dacă sunt câteva terenuri agricole expuse, recolta de pe aceste suprafeţe a fost deja compromisă la inundaţiile care au avut loc în luna aprilie a.c.

La Calafat nu au fost probleme nici data trecută când Dunărea a avut un debit ridicat. Nu vom avea nici de această dată inundaţii dacă nu va depăşi 16.500 metri cubi pe secundă. Sunt câteva hectare de teren agricol expuse inundaţiilor, dar oamenii ştiu acest lucru, şi-au asumat dinainte riscul, iar recolta a fost compromisă în urmă cu câteva luni, tot de ape. Acelaşi debit trebuie să fie depăşit şi la Rast ca să fie inundată comuna. Dacă va fi nevoie, vom acorda ajutor şi localităţilor învecinate”, a precizat Mircea Guţă, primarul din Calafat.

Oraşul trăieşte zilele acestea momente de efervescenţă. Chiar dacă grijile legate de nivelul crescut al fluviului nu au fost nici ele lăsate deoparte, localnicii sunt mai preocupaţi să întâmpine cu cât mai multă ospitalitate valul de turişti bulgari care au luat cu asalt oraşul. Odată cu deschiderea podului peste Dunăre, vecinii de la sud par mult mai interesaţi să petreacă, măcar câteva ore, pe malul celălalt. „Sperăm să nu avem inundaţii, tocmai acum când avem speranţă că a apărut soarele şi în Calafat. Sperăm ca podul peste Dunăre să fie benefic pentru oraşul Calafat. În zilele aceste oraşul este plin de bulgari, care au venit să ne viziteze. Terasele sunt pline, comercianţii fac vânzare. I-am sfătuit să îşi facă meniu în limba bulgară, pentru că cei de peste Dunăre îl au de mult timp în limba română”, a mai spus primarul oraşului Calafat.

Sursa:http://www.cvlpress.ro/

Trimiteți un comentariu

Politica de comentarii: Vă rugăm să scrieți comentariile dvs. conform subiectului postării acestei pagini. Comentariile care conțin linkuri nu vor fi afișate până la aprobare.
Consimțământ pentru cookie-uri
Folosim cookie-uri pe acest site pentru a analiza traficul, a vă aminti preferințele și pentru a vă optimiza experiența.
Hopa!
Se pare că este ceva în neregulă cu conexiunea ta la internet. Vă rugăm să vă conectați la internet și să începeți din nou să navigați.
AdBlock detectat!
Am detectat că utilizați pluginul de blocare a reclamelor în browser.
Venitul pe care îl obținem din reclame este folosit pentru a gestiona acest site web, vă rugăm să treceți pe lista albă a site-ului nostru în pluginul dvs. de blocare a reclamelor.
Site is Blocked
Sorry! This site is not available in your country.