Evaluarea hazardelor naturale şi tehnologice în Lunca Dunării

Unde vrei sa donezi? Paypal
Ciobanu Gigel - ING / RO19INGB0000999909497742
Oferă-i la creator o cafea făcând o mică donație. Faceți clic pe pictograma săgeată de mai sus
Ieri, la Casa de Cultură din Dăbuleni  a avut loc un eveniment de diseminare în cadrul unui proiect european desfăşurat prin Programul de Cooperare Transfrontalieră România-Bulgaria, intitulat „Evaluarea hazardelor naturale şi tehnologice în Lunca Dunării, la graniţa româno-bulgară, sectorul Calafat-Vidin – Turnu Măgurele-Nikopol”, coordonat de Institutul de Geografie al Academiei Române, Bucureşti. Activitatea de diseminare s-a adresat atât autorităţilor locale, cât şi cadrelor didactice şi elevilor de la Liceul Teoretic „Constantin Brâncoveanu ” din Dăbuleni, Liceul Tehnologic „Petre Baniţă” din Călăraşi, Liceul Teoretic Bechet şi Şcoala Gimnazială nr. 1 Dăbuleni, la acţiune participând peste 350 de persoane. În cadrul evenimentului, o echipă de cercetători de la Institutul de Geografie a prezentat hărţi de expunere la evenimente naturale extreme, cum ar fi inundaţii, secetă, fenomene meteorologice periculoase, eroziune, precum şi la accidente tehnologice şi poluarea apei potabile. „Un accent deosebit s-a acordat vulnerabilităţii comunităţilor umane la hazarde hidrologice, în contextul  pericolului reprezentat de inundaţiile care au loc în această perioadă în bazinul superior al Dunării”, a precizat prof Luminiţa Diaconu, directorul adjunct al Liceului Teoretic „Constantin Brâncoveanu”.

Sursa:www.cvlpress.ro

Trimiteți un comentariu

Politica de comentarii: Vă rugăm să scrieți comentariile dvs. conform subiectului postării acestei pagini. Comentariile care conțin linkuri nu vor fi afișate până la aprobare.
Consimțământ pentru cookie-uri
Folosim cookie-uri pe acest site pentru a analiza traficul, a vă aminti preferințele și pentru a vă optimiza experiența.
Hopa!
Se pare că este ceva în neregulă cu conexiunea ta la internet. Vă rugăm să vă conectați la internet și să începeți din nou să navigați.
AdBlock detectat!
Am detectat că utilizați pluginul de blocare a reclamelor în browser.
Venitul pe care îl obținem din reclame este folosit pentru a gestiona acest site web, vă rugăm să treceți pe lista albă a site-ului nostru în pluginul dvs. de blocare a reclamelor.
Site is Blocked
Sorry! This site is not available in your country.