Pietonii şi bicicliştii, scutiţi de taxe pe podul Calafat-Vidin

Unde vrei sa donezi? Paypal
Ciobanu Gigel - ING / RO19INGB0000999909497742
Oferă-i la creator o cafea făcând o mică donație. Faceți clic pe pictograma săgeată de mai sus
Pietonii şi bicicliştii, precum şi ambulanţele şi vehiculele folosite de poliţie şi pompieri vor fi scutite de plata taxelor care vor fi percepute pentru traversarea noului pod de peste Dunăre, la Calafat-Vidin. Guvernul bulgar a aprobat miercuri aceste taxe, care vor varia de la 6 la 37 euro pentru diferitele vehicule rutiere.

Guvernul bulgar l-a însărcinat pe ministrul transporturilor să facă analize suplimentare ale traficului şi taxelor şi, într-un termen de trei luni şi după consultări cu partea română, să propună reexaminarea taxelor.

Printr-o altă decizie, guvernul bulgar a aprobat, miercuri, deschiderea unui nou punct de trecere a frontierei de stat între Bulgaria şi România, la Vidin-Calafat. Punctul va fi rutier, feroviar de marfă şi de călători şi fluvial. Echipe mixte de poliţişti de frontieră bulgari şi români vor efectua controlul călătorilor şi mărfurilor pe teritoriul românesc, în cazul traficului rutier, şi pe cel bulgăresc în cazul traficului feroviar. Podul Calafat-Vidin urmează să fie inaugurat la 14 iunie, scrie Agerpres in pagina electronica.

Podul Calafat-Vidin va fi inaugurat vineri. Comisarul european Johannes Hahn participă la eveniment. Ponta l-a invitat şi pe Mugur Isărescu

Johannes Hahn, comisarul european pentru dezvoltare regională, va face vineri o vizită în România, urmând să aibă întâlniri cu oficialii români şi să participe împreună cu premierul Ponta la inaugurarea podului Calafat-Vidin şi la deschiderea lucrărilor de construcţie a Laserului ELI de la Măgurele.

Oficialul Comisiei Europene va avea întâlniri vineri dimineaţă cu premierul Victor Ponta, alături de care va susţine o declaraţie de presă la Palatul Victoria, cu vicepremierul Liviu Dragnea, ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, cu ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, precum şi ministrul delegat pentru Cercetare Ştiinţifică şi Dezvoltare Tehnologică, Mihnea Costoiu, potrivit agendei comisarului european.

De asemenea, Hahn şi premierul Ponta vor participa vineri după-amiază, pe platforma Institutului de Fizică şi Inginerie Nucleară din Măgurele, la lansarea proiectului Laserului ELI-NP.

Comisarul european şi premierul Ponta se vor deplasa apoi pentru inaugurarea podului Calafat-Vidin, unde va fi prezent şi preşedintele Bulgariei, Rosen Plevneliev.

Sursa:www.mediafax.ro

Trimiteți un comentariu

Politica de comentarii: Vă rugăm să scrieți comentariile dvs. conform subiectului postării acestei pagini. Comentariile care conțin linkuri nu vor fi afișate până la aprobare.
Consimțământ pentru cookie-uri
Folosim cookie-uri pe acest site pentru a analiza traficul, a vă aminti preferințele și pentru a vă optimiza experiența.
Hopa!
Se pare că este ceva în neregulă cu conexiunea ta la internet. Vă rugăm să vă conectați la internet și să începeți din nou să navigați.
AdBlock detectat!
Am detectat că utilizați pluginul de blocare a reclamelor în browser.
Venitul pe care îl obținem din reclame este folosit pentru a gestiona acest site web, vă rugăm să treceți pe lista albă a site-ului nostru în pluginul dvs. de blocare a reclamelor.
Site is Blocked
Sorry! This site is not available in your country.