Vremea până pe 30 iunie. Ce temperaturi vor fi şi cât va ploua în fiecare regiune a ţării

Unde vrei sa donezi? Paypal
Ciobanu Gigel - ING / RO19INGB0000999909497742
Oferă-i la creator o cafea făcând o mică donație. Faceți clic pe pictograma săgeată de mai sus
Administraţia Naţională de Meteorologie a realizat o estimare a valorilor termice şi a precipitaţiilor ce se vor produce în intervalul 17 - 30 iunie, în fiecare regiune a ţării. Estimarea este realizată folosind datele numerice ale Centrului European pentru Prognoze pe Medie Durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.

OLTENIA
Intervalul de referinţă va debuta cu o vreme deosebit de caldă, cu valori medii ale maximelor de 33...34 de grade Celsius. În partea a doua a săptămânii, va fi foarte probabilă o scădere de temperatură, astfel că media diurnă se va situa în jurul a 27...28 de grade. Apoi va urma o perioadă caracterizată de un regim termic relativ constant şi apropiat de cel normal al datei, modelul indicând o medie în jurul a 30 de grade. Aceeaşi tendinţă de evoluţie o vor avea şi valorile de temperatură nocturne, respectiv de la 18...19 grade în primele zile, la 16 grade în partea a doua a săptămânii următoare şi 17 grade până la sfârşitul lunii.
În privinţa ploilor, acestea pot apărea izolat în prima săptămână, dar cu o probabilitate mai mare în jurul datei de 24 iunie şi pot fi asociate cu celelalte manifestări ale instabilităţii atmosferice.

MUNTENIA
Vreme deosebit de caldă, cu valori medii ale maximelor de 33...34 de grade Celsius. În partea a doua a săptămânii va fi foarte probabilă o scădere de temperatură, astfel că media diurnă se va situa la 28...30 grade. Apoi va urma o perioadă caracterizată de un regim termic relativ constant şi apropiat de cel normal al datei, modelul indicând o medie în jurul a 30 de grade.
În privinţa ploilor, acestea pot apărea sporadic şi în cantităţi nesemnificative în prima săptămână, dar cu o probabilitate mai mare în intervalul 23...25 iunie şi pot fi asociate cu celelalte manifestări ale instabilităţii atmosferice.

BANAT
Prima parte a săptămânii va fi caracterizată de o vreme călduroasă, cu medii ale temperaturilor maxime de 33...34 de grade. Din data de 21 iunie până la sfârşitul lunii, regimul termic va reveni la valori în jurul celor normale ale perioadei, reprezentate în general de medii diurne de 27...30 de grade, posibil uşor mai mici în jurul datei de 23 iunie. Ploile vor lipsi până la sfârşitul primei săptămâni, apoi vor fi posibile aproape în fiecare zi, fiind mai frecvente şi mai importante cantitativ în zilele de 23 şi 24 iunie.

CRIŞANA
Primele zile ale săptămânii vor fi caracterizate de o vreme călduroasă, cu medii ale temperaturilor maxime de 32...33 de grade. Apoi, din 19 iunie, până la sfârşitul lunii vor fi variaţii termice în jurul valorilor normale ale perioadei, de 27...28 de grade, posibil uşor mai mici în jurul datei de 24 iunie. Ploile vor lipsi până la sfârşitul primei săptămâni, apoi vor fi posibile aproape în fiecare zi, fiind mai frecvente şi mai importante cantitativ în intervalul 22...25 iunie.

TRANSILVANIA
Vremea va fi călduroasă în primele două zile în cea mai mare parte a regiunii, astfel că, pentru temperaturile maxime, sunt de aşteptat medii de 29...31 de grade. Din 19 iunie, tendinţa va fi de situare a regimului termic în apropierea mediilor climatologice ale perioadei, respectiv 26...28 de grade, cu uşoare abateri pozitive în partea de sud-vest. .
Pe parcursul primelor zile, ploile, în general slabe, se vor semnala pe arii restrânse, mai ales în data de 19 iunie. După 22 iunie însă probabilitatea pentru fenomene specifice instabilităţii atmosferice va fi destul de ridicată, în special până în data de 26 iunie.

MARAMUREŞ
Primele zile ale săptămânii vor fi caracterizate de o vreme călduroasă, cu medii ale temperaturilor maxime de 31 de grade Celsius. Apoi, din 19 iunie, până la sfârşitul lunii vor fi variaţii termice în jurul valorilor de 27...28 de grade, posibil uşor mai mici în intervalul 22 - 26 iunie. Ploile vor apărea sporadic până la sfârşitul primei săptămâni, apoi vor fi posibile aproape în fiecare zi, fiind mai frecvente în intervalul 22...25 iunie.

MOLDOVA
Va fi foarte cald în primele două zile, când media maximelor termice se va situa în jurul a 30 de grade Celsius. După scăderea de temperatură de mijlocul săptâmânii viitoare, regimul termic se va menţine relativ constant până la sfârşitul lunii, cu temperaturi maxime în medie în jurul a 26...27 de grade. Averse şi descărcări electrice vor apărea pe areale restrânse în 18 şi 19 iunie, dar par a fi mai frecvente între 23 şi 26 iunie.

DOBROGEA
Vremea va fi călduroasă în primele două zile, când media maximelor se va situa în jurul a 30 de grade Celsius, apoi se remarcă o scădere de temperatură, concretizată în valori medii de 25...27 de grade, urmată de o încălzire ce va aduce regimul termic în jurul celui normal al perioadei, la o medie de 29 de grade.
Probabilitatea de ploaie va fi relativ redusă pe parcursul următoarelor două săptămâni, totuşi acestea pot apărea pe 19 iunie şi din nou în intervalul 26...27 iunie.

LA MUNTE
După valori foarte ridicate în primele zile, temperaturile vor scădea uşor pe 20 iunie, apoi regimul termic se va menţine relativ constant, în jurul unei medii a maximelor de 18 grade Celsius şi a minimelor de 10 grade.
Aversele, însoţite de descărcări electrice, vor fi pe arii restrânse şi în general slabe în prima săptămână, mai probabil pe 19 iunie. Începând din 22 iunie, probabilitatea pentru ploi mai frecvente şi mai consistente va fi în creştere, cu precădere între 23 şi 25 iunie.
Mediafax

Trimiteți un comentariu

Politica de comentarii: Vă rugăm să scrieți comentariile dvs. conform subiectului postării acestei pagini. Comentariile care conțin linkuri nu vor fi afișate până la aprobare.
Consimțământ pentru cookie-uri
Folosim cookie-uri pe acest site pentru a analiza traficul, a vă aminti preferințele și pentru a vă optimiza experiența.
Hopa!
Se pare că este ceva în neregulă cu conexiunea ta la internet. Vă rugăm să vă conectați la internet și să începeți din nou să navigați.
AdBlock detectat!
Am detectat că utilizați pluginul de blocare a reclamelor în browser.
Venitul pe care îl obținem din reclame este folosit pentru a gestiona acest site web, vă rugăm să treceți pe lista albă a site-ului nostru în pluginul dvs. de blocare a reclamelor.
Site is Blocked
Sorry! This site is not available in your country.