Au inceput lucrarile de reabilitarea ZONEI DEBARCADER DIN CALAFAT

Unde vrei sa donezi? Paypal
Ciobanu Gigel - ING / RO19INGB0000999909497742
Oferă-i la creator o cafea făcând o mică donație. Faceți clic pe pictograma săgeată de mai sus
Este cunoscut faptul că înainte de 1989  Debarcaderul reprezenta o oază de linişte, unde calafetenii ieşeau la plimbare în zilele libere. Cu siguranţă acele clipe petrecute sâmbăta şi duminica, la Debarcader, au rămas pentru mulţi o parte importantă a tinereţii, fiind locul unde au petrecut  cele mai plăcute momente.  Deşi în ultimii 30 de ani acestă locaţie a fost neglijată, avem credinţa că acum, în al doisprezecelea ceas, această iniţiativă va fi o reuşită.

Proiectul de reabilitare totală a zonei Debarcader a demarat cu două săptămâni în urmă, fiind poate cel mai aşteptat de calafetenii dornici de o plimbare în apropierea Dunării. Se intenţionează prin acest proiect să fie refăcut  ansamblul arhitectural în armonie cu relieful şi cerinţele zonei, normele fiind stabilite după un studiu de specialitate întocmit în prealabil de o echipă de peisagişti. Reamenajarea presupune un important efort financiar din partea ADMINISTRATIEI LOCALE şi are în vedere crearea unor facilităţi turistice menite să genereze venituri pentru bugetul şi oportunităţi pentru posibilii investitori. Deja a fost decopertată partea din faţa restaurantului, urmând ca în scurt timp să se treacă la reamenajare. Se va realiza o nouă fântână arteziană şi se vor pune circa 4000 mp de pavele noi.Vor fi schimbate băncile şi bordurile vechi, iar partea de intrare va avea o pergolă care să evidenţieze acest loc extraordinar. Tunelul care face legătura între Bulevardul Tudor Vladimirescu şi Debarcader, cu o suprafaţă de circa 2000mp, se află şi acesta în lucru , la căpătul lui urmând să fie amenajat şi un loc de joacă pentru copii, în apropierea monumentului fetiţei erou ,,Mariţa’’. Lucrarea este realizată cu fonduri proprii, iar primarul Mircea Guţă ne-a declarat: “este visul oricărui calafetean să vadă Debarcaderul aşa cum era el odată sau mult mai frumos. Fără îndoială, vorbim de un loc special care îmi aduce aminte de copilărie, de acele zile când punctul de întâlnire cu prietenii era Debardcaderul. Merită toată atenţia şi efortul, mai ales că în ultimii 30 de ani investiţiile în această zonă au fost aproape zero”

Sursa:http://actualitateacalafeteana.blogspot.ro/

Trimiteți un comentariu

Politica de comentarii: Vă rugăm să scrieți comentariile dvs. conform subiectului postării acestei pagini. Comentariile care conțin linkuri nu vor fi afișate până la aprobare.
Consimțământ pentru cookie-uri
Folosim cookie-uri pe acest site pentru a analiza traficul, a vă aminti preferințele și pentru a vă optimiza experiența.
Hopa!
Se pare că este ceva în neregulă cu conexiunea ta la internet. Vă rugăm să vă conectați la internet și să începeți din nou să navigați.
AdBlock detectat!
Am detectat că utilizați pluginul de blocare a reclamelor în browser.
Venitul pe care îl obținem din reclame este folosit pentru a gestiona acest site web, vă rugăm să treceți pe lista albă a site-ului nostru în pluginul dvs. de blocare a reclamelor.
Site is Blocked
Sorry! This site is not available in your country.