Descoperiri senzaţionale în castrul roman de la Răcari

Unde vrei sa donezi? Paypal
Ciobanu Gigel - ING / RO19INGB0000999909497742
Oferă-i la creator o cafea făcând o mică donație. Faceți clic pe pictograma săgeată de mai sus
Campania de cercetări de pe şantierul arheologic de la Răcarii de Jos scoate la iveală detalii incredibile despre civilizaţia romană. Cercetătorii au descoperit instrumente medicale într-o încăpere despre care spun că este posibil să fi fost chiar un cabinet medical.

Cercetările de la castrul roman de la Răcarii de Jos au fost reluat în urmă cu o lună. 
Săpăturile au scos la lumină două instrumente medicale, confecţionate din os, ceea ce le dă specialiştilor de la Muzeul Olteniei motive să creadă că ar fi existat, în incinta castrului, şi un cabinet medical, în clădirea comandamentului. 

Echipa condusă de arheologul expert Dorel Bondoc a reușit să delimiteze și să contureze șapte încăperi ale clădirii. Este vorba de o cameră centrală, în care se aflau statui ale zeităților romane, precum și stindardele și tezaurul unității militare cantonate aici, «Numerus Maurorum», formată din soldați de origine maură, cea care a și edificat comandamentul. Celelalte șase încăperi, dispuse de o parte și de alta, erau folosite ca birouri sau pentru păstrarea armamentului și echipamentului, iar una dintre ele se pare că găzduia acest cabinet medical.

Tot în această campanie au fost descoperite numeroase alte vestigii, fapt care arată cât de important este acest sit arheologic, ca sursă de informații despre perioada ocupației romane.
Cercetarea clădirii comandamentului a condus la concluzia că aceasta avea și un etaj.

Castrul de la Răcari, în prezent unul dintre cele mai importante monumente arheologice din judeţul Dolj, a fost edificat în perioada războaielor daco-romane şi lărgit ulterior, în a doua jumătate a secolului al II-lea, fiind reconstruit din piatră la începutul secolului al III-lea. Fortificaţia are forma unui dreptunghi cu latura mare de 170 de metri şi latura mică de 140 de metri, în colţurile căruia se aflau turnuri de supraveghere. În interiorul castrului, pe lângă clădirea comandamentului, au fost construite barăci pentru cazarea soldaţilor, o magazie de alimente şi alte stabilimente.

Sursa:www.micapi.ro

Trimiteți un comentariu

Politica de comentarii: Vă rugăm să scrieți comentariile dvs. conform subiectului postării acestei pagini. Comentariile care conțin linkuri nu vor fi afișate până la aprobare.
Consimțământ pentru cookie-uri
Folosim cookie-uri pe acest site pentru a analiza traficul, a vă aminti preferințele și pentru a vă optimiza experiența.
Hopa!
Se pare că este ceva în neregulă cu conexiunea ta la internet. Vă rugăm să vă conectați la internet și să începeți din nou să navigați.
AdBlock detectat!
Am detectat că utilizați pluginul de blocare a reclamelor în browser.
Venitul pe care îl obținem din reclame este folosit pentru a gestiona acest site web, vă rugăm să treceți pe lista albă a site-ului nostru în pluginul dvs. de blocare a reclamelor.
Site is Blocked
Sorry! This site is not available in your country.