Pescuitul pe Dunăre va fi permis cu maximum trei undiţe sau cu trei lansete

Unde vrei sa donezi? Paypal
Ciobanu Gigel - ING / RO19INGB0000999909497742
Oferă-i la creator o cafea făcând o mică donație. Faceți clic pe pictograma săgeată de mai sus
Pescuitul în Delta Dunării sau pe cursul Dunării va fi permis cu maximum trei undiţe sau trei lansete, potrivit unui proiect de lege privind pescuitul şi acvacultura, lansat spre consultare publică de Departamentul Ape, Păduri şi Piscicultură din Ministerul Mediului, informeaza Agerpres.

“În apele din zona colinară şi de şes, pe tot cursul Dunării şi pe braţele sale, în Delta Dunării” pescuitul va fi permis “cu maximum 3 undiţe sau cu 3 lansete cu câte două cârlige fiecare”, arată proiectul de lege, elaborat în scopul asigurării protecţiei şi conservării resurselor acvatice în apele maritime şi continentale ale României.
De asemenea, proiectul de act normativ propune ca în apele teritoriale ale Mării Negre pescuitul în scopuri de agrement să fie permis cu maximum două undiţe, două lansete sau o ţaparină cu câte 10 cârlige fiecare.
În apele curgătoare şi stătătoare salmonicole din zona montană, pescuitul va fi permis cu o singură undiţă sau cu o lansetă cu maximum două cârlige, iar pescuitul salmonidelor în apele de munte este permis numai cu momeli artificiale.
Pe de altă parte, proiectul de lege arată că “în apele din zona colinară şi de şes, pe Dunăre, în Delta Dunării şi în apele maritime, un pescar de agrement poate reţine din captură cota zilnică alocată în concordanţă cu cota anuală concesionată, specificate expres în tichetele teritoriale, iar în apele salmonicole de munte se pot reţine de către un pescar maximum 10 bucăţi în total din speciile de salmonide permise pescuitului.
În cazul pescuitului sportiv se va proceda la eliberarea capturilor în mediul lor natural, imediat după punctare şi cântărire.
Proiectul de lege se va afla în dezbatere publică pe site-ul instituţiei până pe data de 9 septembrie 2013.

Sursa:agerpres.ro

Trimiteți un comentariu

Politica de comentarii: Vă rugăm să scrieți comentariile dvs. conform subiectului postării acestei pagini. Comentariile care conțin linkuri nu vor fi afișate până la aprobare.
Consimțământ pentru cookie-uri
Folosim cookie-uri pe acest site pentru a analiza traficul, a vă aminti preferințele și pentru a vă optimiza experiența.
Hopa!
Se pare că este ceva în neregulă cu conexiunea ta la internet. Vă rugăm să vă conectați la internet și să începeți din nou să navigați.
AdBlock detectat!
Am detectat că utilizați pluginul de blocare a reclamelor în browser.
Venitul pe care îl obținem din reclame este folosit pentru a gestiona acest site web, vă rugăm să treceți pe lista albă a site-ului nostru în pluginul dvs. de blocare a reclamelor.
Site is Blocked
Sorry! This site is not available in your country.