Ajutor financiar pentru cei care se încălzesc cu radiatorul

Unde vrei sa donezi? Paypal
Ciobanu Gigel - ING / RO19INGB0000999909497742
Oferă-i la creator o cafea făcând o mică donație. Faceți clic pe pictograma săgeată de mai sus
Numărul doljenilor care vor solicita ajutoare pentru încălzirea locuinţei în sezonul rece va creşte semnificativ. Din acest an, vor primi ajutor şi cei care se încălzesc la radiatoare sau reşouri (folosesc energie electrică - n.r.), familii care s-au debranşat de la sistemul termic centralizat din cauza sărăciei. 

„Familiile doljene cu venituri mici care folosesc ca sursă de încălzire energia electrică şi nu au altă formă de încălzire pe timpul sezonului rece vor putea beneficia de ajutoare de la stat. Ajutoarele vor fi acordate diferenţiat, în funcţie de veniturile realizate de fiecare membru al familiei. Elementele de noutate aduse de ordonanţa de urgenţă sunt următoarele: instituirea de ajutoare pentru încălzirea locuinţei şi pentru cei care utilizează energie electrică.

Ţinând cont de experienţa sezoanelor reci anterioare, se impune introducerea obligativităţii prezentării de documente justificative referitoare la componenţa familiei, veniturile realizate şi situaţia juridică a locuinţei, dar şi efectuarea anchetei sociale la stabilirea dreptului, pentru a se evita acordarea de drepturi necuvenite şi înregistrarea de debite ce cu greu pot fi recuperate ori acordarea de ajutoare pentru mai multe sisteme de încălzire utilizate în aceeaşi gospodărie“, a menţionat Marius Simcelescu, director executiv la Agenţia Judeţeană pentru Plăţi şi Inspecţie Socială (AJPIS) Dolj.

Acordarea ajutoarelor pentru încălzirea locuinţei cu energie electrică vor fi făcută cu aceleaşi limite de venituri ca şi în cazul ajutoarelor pentru gaze naturale şi lemne, cărbuni, combustibili petrolieri, respectiv până la 615 lei/persoană.

În perioada imediat următoare, reprezentanţii AJPIS Dolj vor avea o serie de instruiri cu primarii din judeţ. Doljenii trebuie să solicite cererile de la asociaţiile de proprietari, iar în perioada 15 septembrie-30 octombrie 2013 trebuie să depună documentele necesare.
În iarna trecută, 15.718 familii doljene au solicitat ajutor pentru încălzirea locuinţei cu energie termică, 3.688 cu gaze şi 31.537 de familii au cerut ajutor pentru procurarea de lemne.

Sursa:www.gds.ro

Trimiteți un comentariu

Politica de comentarii: Vă rugăm să scrieți comentariile dvs. conform subiectului postării acestei pagini. Comentariile care conțin linkuri nu vor fi afișate până la aprobare.
Consimțământ pentru cookie-uri
Folosim cookie-uri pe acest site pentru a analiza traficul, a vă aminti preferințele și pentru a vă optimiza experiența.
Hopa!
Se pare că este ceva în neregulă cu conexiunea ta la internet. Vă rugăm să vă conectați la internet și să începeți din nou să navigați.
AdBlock detectat!
Am detectat că utilizați pluginul de blocare a reclamelor în browser.
Venitul pe care îl obținem din reclame este folosit pentru a gestiona acest site web, vă rugăm să treceți pe lista albă a site-ului nostru în pluginul dvs. de blocare a reclamelor.
Site is Blocked
Sorry! This site is not available in your country.