Moţăţei - Şi-a omorât soţia în bătaie pentru că n-a vrut să meargă la câmp

Unde vrei sa donezi? Paypal
Ciobanu Gigel - ING / RO19INGB0000999909497742
Oferă-i la creator o cafea făcând o mică donație. Faceți clic pe pictograma săgeată de mai sus
Un doljean de 77 de ani, din comuna Moţăţei, a fost arestat preventiv pentru omor calificat, după ce şi-a bătut şi înjunghiat soţia până ce femeia şi-a dat sufletul. Decizia a rămas definitivă luni după-amiază, când judecătorii Curţii de Apel Craiova au respins recursul formulat de bărbat împotriva deciziei din 28 august a Tribunalului Dolj prin care i s-a emis mandat de arestare preventivă pe 29 de zile.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj au fost anunţaţi că în satul Dobridor, comuna Moţăţei, a avut loc o crimă. O echipă complexă de cercetare formată din poliţişti şi un procuror criminalist din cadrul parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj au ajuns la faţa locului, iar în urma cercetărilor efectuate s-a stabilit că, în noaptea de 26 spre 27 august a.c, în locuinţa comună, Ion Militaru, de 77 de ani, din localitate, a lovit-o în mod repetat cu un corp contondent, un lăntete, din câte a declarat autorul şi cu un cuţit, pe soţia sa Viorica, în vârstă de 74 ani, provocându-i leziuni ce au condus la deces.

Se pare că tot scandalul a izbuncnit între cei doi soţi când Ion a anunţat-o pe soţia sa că a doua zi trebuie să-l însoţească la câmp, să strângă cocenii. Femeia i-a spus că nu merge, s-au apucat la ceartă, iar bărbatul a început să o lovească. De altfel, nu era prima dată când îşi bătea soţia, anchetatorii stabilind că Viorica Militaru mai depusese plângeri împotruva soţului ei, care era destul de violent, însă de fiecare dată şi le-a retras.

După finalizarea cercetării la faţa locului, Ion Militaru a fost ridicat şi adus la Craiova, la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, unde a fost audiat, ulterior procurorul de caz dispunând reţinerea sa pentru 24 de ore. A doua zi, prin referatul din 28.08.2013 Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj a propus Tribunalului Dolj luarea măsurii arestării preventive faţă de inculpat, pentru sâvârşirea infracţiunii de omor calificat, prev. de art. 174 alin. 1, 175 alin. 1  lit.c  din  C.pen. „Cu ocazia autopsiei, s-a stabilit că moartea victimei a fost violentă şi s-a datorat şocului traumatic şi hemoragic, urmare unui traumatism prin agresiune. Între leziunile de violenţă şi deces există legătură de cauzalitate directă, necondiţionată, iar moartea poate data din 27.08.2013”, după cum se arată în raportul medicilor legişti ataşat dosarul cu propunerea de arestare preventivă.

Judecătorii Tribunalului Dolj au admis propunerea procurorilor şi au dispus arestarea preventivă a lui Ion Militaru pentru o perioadă de 29 de zile, pentru omor calificat. Apărătorul bărbatului a declarat recurs, care s-a judecat luni, 2 septembrie a.c., la Curtea de Apel Craiova. Instanţa i-a respins recursul lui Militaru, astfel că acesta a fost reintrodus în arestul IPJ Dolj: „Respinge recursul declarat de recurentul inculpat Militaru Ion ca nefondat. Obligă recurentul inculpat la plata sumei de 150 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat, din care, suma de 100 lei reprezintă onorariu apărător din oficiu ce va fi avansată din fondurile MJ. Definitivă”, după cum se arată în încheierea de şedinţă a Curţii de Apel Craiova.

Sursa:www.cvlpress.ro

Trimiteți un comentariu

Politica de comentarii: Vă rugăm să scrieți comentariile dvs. conform subiectului postării acestei pagini. Comentariile care conțin linkuri nu vor fi afișate până la aprobare.
Consimțământ pentru cookie-uri
Folosim cookie-uri pe acest site pentru a analiza traficul, a vă aminti preferințele și pentru a vă optimiza experiența.
Hopa!
Se pare că este ceva în neregulă cu conexiunea ta la internet. Vă rugăm să vă conectați la internet și să începeți din nou să navigați.
AdBlock detectat!
Am detectat că utilizați pluginul de blocare a reclamelor în browser.
Venitul pe care îl obținem din reclame este folosit pentru a gestiona acest site web, vă rugăm să treceți pe lista albă a site-ului nostru în pluginul dvs. de blocare a reclamelor.
Site is Blocked
Sorry! This site is not available in your country.