Au apărut gropile pe podul Calafat-Vidin

Unde vrei sa donezi? Paypal
Ciobanu Gigel - ING / RO19INGB0000999909497742
Oferă-i la creator o cafea făcând o mică donație. Faceți clic pe pictograma săgeată de mai sus
O groapă mare a apărut în carosabil pe Podul Vidin-Calafat care asigură legătura peste Dunăre între Bulgaria şi România, după ce podul a fost asfaltat în aprilie şi dat în folosinţă la mijlocul lui iunie, relatează site-ul bulgar Novinite.com.

Potrivit Mediafax, gropa este asupată “temporar” cu ciment în loc de asfalt, potrivit site-ului, care citează ziarul bulgar 24 Ceasa, fără alte precizări în acest sens.
“Problema este mai mare decât gaura”, scrie
publicaţia bulgară, precizând că în urma ploilor din ultima săptămână apa a pătruns în compartimentul din beton de sub pod, în care sunt instalate cabluri de comunicaţii.

Angajaţi de la Agenţia pentru Instrastructură Rutieră au examinat pagubele vineri. Altă verificare extinsă a instalaţiei urmează să fie efectuată, la care vor participa experţi din cadrul Institutului Central pentru Tehnologia Drumurilor, Norme şi Standarde Naţionale şi Europene, potrivit site-ului. Ei urmează să evalueze starea podului şi să stabilească ce anume a provocat această pagubă, la doar câteva luni după ce a fost hidroizolat şi asfaltat, scrie Mediafax.

În aprilie, înainte de lansarea acestui al doilea pod între Bulgaria şi România, o gaură a blocat traficul rutier pe Podul Ruse-Giurgiu, a cărui construcţie a fost finalizată în 1954. Podul Vidin-Calafat face parte din Coridorul paneuropean de transport IV. Valoarea totală a proiectului a fost de 282 milioane de euro, dintre care 106 milioane de euro au fost fonduri europene, restul sumei provenind din finanţări la nivel naţional din cele două ţări vecine şi investiţii private. Proiectul a fost demarat la sfârşitul anilor ’90, dar a fost amânat în mai multe rânduri.

Potrivit unor estimări, peste 415.000 de vehicule vor traversa podul în primul an de operare – 186.000 de autoturisme, 20.000 de autobuze, 209.000 de camioane – şi 4.745 de trenuri – 730 de pasageri şi 4.015 de marfă. Numărul vehiculelor ar urma să atingă 8.504 până în 2030, potrivit unor estimări, mai scrie Mediafax.

Investiţia urmează să fie amortizată în 12-15 ani, potrivit autorităţilor bulgare. Podul are 1,8 kilometri lungime şi patru benzi rutiere, cale ferată, piste pentru pietoni şi biciclete.
Taxa de trecere a podului este aceeaşi ca la Ruse-Giurgiu, de la şase la 37 de euro, în funcţie de tipul de vehicul. Nu plătesc taxă pietonii, bicicliştii, vehiculele pompierilor, poliţiei şi ambulanţele. (S.M.)

Trimiteți un comentariu

Politica de comentarii: Vă rugăm să scrieți comentariile dvs. conform subiectului postării acestei pagini. Comentariile care conțin linkuri nu vor fi afișate până la aprobare.
Consimțământ pentru cookie-uri
Folosim cookie-uri pe acest site pentru a analiza traficul, a vă aminti preferințele și pentru a vă optimiza experiența.
Hopa!
Se pare că este ceva în neregulă cu conexiunea ta la internet. Vă rugăm să vă conectați la internet și să începeți din nou să navigați.
AdBlock detectat!
Am detectat că utilizați pluginul de blocare a reclamelor în browser.
Venitul pe care îl obținem din reclame este folosit pentru a gestiona acest site web, vă rugăm să treceți pe lista albă a site-ului nostru în pluginul dvs. de blocare a reclamelor.
Site is Blocked
Sorry! This site is not available in your country.