FOTO/ Detonare spectaculoasă a ISU Dolj! Aproximativ 100 kg de muniție distrusă în poligon

Unde vrei sa donezi? Paypal
Ciobanu Gigel - ING / RO19INGB0000999909497742
Oferă-i la creator o cafea făcând o mică donație. Faceți clic pe pictograma săgeată de mai sus
Cadrele specializate ale ISU Dolj au distrus, astăzi, în poligonul de la Ișalnița, muniția neexplodată care a fost strânsă de la începutul anului, aproximativ 100 de kilograme de proiectile și bombe, majoritatea provenind din Al Doilea Război Mondial.

Echipa Pirotehnică din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Dolj a detonat, astăzi, aproximativ 100 de kilograme de muniție neexplodată, descoperită pe teritoriul judeţului Dolj de la începutul anului. Este vorba despre 45 cartuşe de infanterie cal. 7,62 mm; 2 grenade de mână defensive; 5 proiectile explozive cal. 75 mm; un proiectil exploziv cal. 150 mm; un proiectil exploziv cal. 152 mm; un proiectil perforant cal. 75 mm; un proiectil perforant cal. 152 mm; două bombe aruncător cal. 82 mm; o lovitură aruncător cu grenadă antitanc PG-2; o ghiulea de 12 kg și o bombă de aviaţie de 50 kg.

„Distrugerea muniţiei, care provine în mare parte din Al Doilea Război Mondial, s-a executat prin explozie, în poligon, prin procedeele electric şi pirotehnic, iar în urma distrugerii nu au rezultat pagube sau accidente”, a declarat mr. Florin Cocoșilă, ofițer de presă al ISU Dolj.


Sursa:oradedolj.oradestiri.ro

Trimiteți un comentariu

Politica de comentarii: Vă rugăm să scrieți comentariile dvs. conform subiectului postării acestei pagini. Comentariile care conțin linkuri nu vor fi afișate până la aprobare.
Consimțământ pentru cookie-uri
Folosim cookie-uri pe acest site pentru a analiza traficul, a vă aminti preferințele și pentru a vă optimiza experiența.
Hopa!
Se pare că este ceva în neregulă cu conexiunea ta la internet. Vă rugăm să vă conectați la internet și să începeți din nou să navigați.
AdBlock detectat!
Am detectat că utilizați pluginul de blocare a reclamelor în browser.
Venitul pe care îl obținem din reclame este folosit pentru a gestiona acest site web, vă rugăm să treceți pe lista albă a site-ului nostru în pluginul dvs. de blocare a reclamelor.
Site is Blocked
Sorry! This site is not available in your country.