Doljean la judecată pentru dare de mită: A vrut să-şi ia permisul înapoi de la poliţist cu 120 de euro

Unde vrei sa donezi? Paypal
Ciobanu Gigel - ING / RO19INGB0000999909497742
Oferă-i la creator o cafea făcând o mică donație. Faceți clic pe pictograma săgeată de mai sus
Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj au finalizat cercetările şi l-au trimis în judecată, în stare de libertate, pe Zamfir Curte, doljeanul de 42 de ani care a vrut să-l mituiască cu 120 de euro pe agentul Alin Alexie, ajutorul şefului Postului de Poliţie din Radovan. Bărbatul a insistat cu bani, pentru ca agentul să rupă procesul-verbal întocmit anterior, prin care îl sancţionase şi îi reţinuse permisul de conducere, întrucât avea nevoie de permis pentru că merge frecvent în Bulgaria, de unde aduce maşini. Primul termen al dosarului în care Zamfir Curte va fi judecat pentru dare de mită a fost stabilit pe 20 noiembrie a.c.

ALIN ALEXIE
Ofiţerii Serviciului Judeţean Anticorupţie Dolj, împreună cu poliţişti din cadrul Postului de Poliţie Radovan şi cu procurorul desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj organizau, pe 10 octombrie a.c., în jurul orei 11.00, un flagrant în timpul căruia a fost prins Zamfir Curte, de 42 de ani, din Calafat când îi oferea agentului Alin Alexie, de 23 de ani, ajutor al şefului Postului de Poliţie Radovan, suma de 120 euro pentru a-i înapoia permisul de conducere.

Potrivit rechizitoriului întocmit în cauză de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, pe 8 octombrie a.c., agentul Alin Alexie împreună cu un coleg, în cadrul unei acţiuni preventive desfăşurată în trafic, l-au surprins pe Zamfir Curte, de 42 de ani, din Calafat, la volanul unui autoturism Mercedes, încălcând prevederile regimului circulaţiei pe drumurile publice. Mai exact, doljeanul a trecut pe culoarea roşu a semaforului electric amplasat pe DN 56. Poliţiştii l-au oprit, i-au întocmit proces verbal de contravenţie şi i-au reţinut permisul de conducere. Supărat, pentru că avea nevoie de permisul de conducere întrucât merge des în Bulgaria, de unde aduce maşini, Curte s-a dus a doua zi la Postul de Poliţie Radovan, l-a găsit acolo pe Alexie, şi l-a rugat să rupă procesul verbal întocmit anterior şi să-i facă altul, în care să-i dea doar un avertisment, promiţând că va fi şi el „atent”. Poliţistul l-a trimis la plimbare, însă Curte a insistat, că va veni şi în ziua următoare, pentru ca agentul să se mai gândească la propunerea lui. Ajutorul şefului de Post şi-a anunţat superiorii, a făcut un denunţ şi la Serviciul Judeţean Anticorupţie Dolj, astfel că a fost organizată prinderea în flagrant, fiind dispusă şi interceptarea convorbirilor pe o perioadă de 24 de ore. Aşa cum promisese, pe 10 octombrie, Zamfir Curte s-a întos la Postul de Poliţie Radovan, a intrat în biroul agentului Alexie şi i-a pus pe masă 120 de euro. I-a explicat că el aduce maşini din Bulgaria, că-l poate ajuta cu înmatricularea unor autoturisme în ţara vecină dacă are nevoie şi a insistat să rupă procesul verbal: „…Nu sunt băiat rău… Ia colea şi rupe tu frumos ăla…”. Când a intrat echipa operativă, Zamfir Curte a spus că banii puşi pe biroul agentului erau în contul unei amenzi pe care o avea de achitat. Adus la Craiova, la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj, Curte a recunoscut că a vrut să dea şpagă pentru a-şi recăpăta permisul.

Pe 10 octombrie a fost reţinut pentru 24 de ore, ziua următoare Tribunalul Dolj i-a emis mandat de arestare preventivă pentru 20 de zile, dar Curtea de Apel Craiova i-a admis recursul, pe 14 octombrie şi l-a pus în libertate, cu obligarea de a nu părăsi localitatea de domiciliu, respectiv municipiul Calafat. Judecarea dosarului începe pe 20 noiembrie, la Tribunalul Dolj.

Sursa:www.cvlpress.ro

Trimiteți un comentariu

Politica de comentarii: Vă rugăm să scrieți comentariile dvs. conform subiectului postării acestei pagini. Comentariile care conțin linkuri nu vor fi afișate până la aprobare.
Consimțământ pentru cookie-uri
Folosim cookie-uri pe acest site pentru a analiza traficul, a vă aminti preferințele și pentru a vă optimiza experiența.
Hopa!
Se pare că este ceva în neregulă cu conexiunea ta la internet. Vă rugăm să vă conectați la internet și să începeți din nou să navigați.
AdBlock detectat!
Am detectat că utilizați pluginul de blocare a reclamelor în browser.
Venitul pe care îl obținem din reclame este folosit pentru a gestiona acest site web, vă rugăm să treceți pe lista albă a site-ului nostru în pluginul dvs. de blocare a reclamelor.
Site is Blocked
Sorry! This site is not available in your country.