Ziua ştafetei la Şcoala Gimnazială “Gheorghe Brăescu” din Calafat

Unde vrei sa donezi? Paypal
Ciobanu Gigel - ING / RO19INGB0000999909497742
Oferă-i la creator o cafea făcând o mică donație. Faceți clic pe pictograma săgeată de mai sus
Timp de patru zile, în perioada 18-21 noiembrie 2013, Şcoala Gimnazială “Gh. Brăescu” din Calafat, în parteneriat cu Fundaţia Terre des homes, Craiova, reprezentată de Mihai Enache a desfăşurat o serie de activităţi dedicate Zilei Internaţionale  a Drepturilor Copilului organizată pe 20 noiembrie – aniversarea semnării Convenţiei cu privire la drepturile copilului. Obiectivul principal a fost de a facilita copiilor participarea la deciziile importante din viaţa lor şi a comunităţii în care trăiesc.

Organizatorii acestui eveniment au fost directorul Maria Bălan, directorul adjunct Alin Ocneanu, alături de Bobolocu Janina – coordonatorul proiectului şi prof. Carapătru Mirela. Ei au îndrumat un grup de elevi de la Structura Ciupercenii Vechi să experimenteze diferite profesii la care tinerii de 12-14 ani visează. Copiii au fost încurajaţi să se gândească la viitorul lor, să se implice în luarea deciziilor care îi privesc direct, să îşi răspundă la o important întrebare: “Ce vreau să devin când voi fi mare?”. Au răspuns acestei întrebări următorii elevi: Miloş Adelina – vreau să devin poliţist; Bălan Anca – vreau să devin avocat; Floricel Daliana – vreau să devin professor; Pădureanu Alex – vreau să devin specialist IT; Milarez Andreea – vreau să devin journalist; Oancă Claudia – vreau să devin medic; Schiligiu Ana – vreau să devin artist plastic; Ursu Mădălina- vreau să devin professor; Stoian Patricia – vreau să devin coregraf şi nu în ultimul  rând, Artopală Costinel – vreau să devin fotbalist. Mentorii care au înmânat “Ştafeta” meseriei lor acestor tineri inimoşi au fost: avocat – Pătru Violeta; poliţist – Constantin Iuliana, coordonată de d-na comandant Păun Maria; jurnalist – Rudăreanu Cristian; profesor – Carapătru Mirela; coregraf – Dumitraşcu Sorina; medic – Dreşcă Alexandra; artist plastic – Dumitraşcu Sorina; fotbalist – Trăistaru Emil şi specialistul IT – Bora Angela.

Un prilej bun de comunicare interumană

Responsabilitatea mentorilor a fost aceea de a pune copilul în situaţia de a exersa pentru o zi profesia visată, însemnând pentru toţi o experienţă captivantă şi preţioasă. S-a pus în valoare potenţialul extraordinar al fiecăruia şi dreptul de a participa, de a-şi exprima liber opiniile asupra oricărei problem care îl priveşte direct. “Ziua Ştafetei” a fost un prilej bun de comunicare interumană, responsabilizându-i pe mentori să devină mai atenţi la nevoile tinerilor. În felul acesta se pot construe tipuri de politici şi servicii sociale mai bune pentru copii.ei au drepturi depline de a participa la schimbarea şi dezvoltarea societăţii. Tinerii au fost entuziasmaţi să descopere cum funcţionează anumite departamente din diverse instituţii. Şi-au exprimat gândurile şi emoţiile legate de această experienţă (Bălan Anca a fost fascinată că profesia de avocat implică nu doar avantaje materiale ci şi riscuri, Floricel Daliana a descoperit că a fi profesor nu e uşor şi că schimbarea rolurilor pentru o zi a ajutat-o să-şi schimbe atitudinea faţă de profesori, lui Alex Pădureanu, în urma experienţei ca specialist It, I s-a confirmat pasiunea pentru lumea calculatoarelor, etc.). Toţi elevii implicaţi şi-au manifestat curiozitatea şi creativitatea interacţionând cu mentorii lor atât prin întrebări adresate direct cât şi prin propuneri şi provocări specific vârstei lor. Săptămâna s-a încheiat în atmosferă festivă cu înmânarea diplomelor de participare şi cu speranţa că, în viitor, mentorii se vor întâlni cu discipolii lor în plan colegial. E de admirat iniţiativa şcolii de a asigura implicarea permanent a tinerilor în viaţa societăţii pentru prevenirea unor comportamente de risc la vârste fragede şi crearea unor oportunităţii favorabile dezvoltării generaţiilor viitoare.

Sursa:www.cvlpress.ro

Trimiteți un comentariu

Politica de comentarii: Vă rugăm să scrieți comentariile dvs. conform subiectului postării acestei pagini. Comentariile care conțin linkuri nu vor fi afișate până la aprobare.
Consimțământ pentru cookie-uri
Folosim cookie-uri pe acest site pentru a analiza traficul, a vă aminti preferințele și pentru a vă optimiza experiența.
Hopa!
Se pare că este ceva în neregulă cu conexiunea ta la internet. Vă rugăm să vă conectați la internet și să începeți din nou să navigați.
AdBlock detectat!
Am detectat că utilizați pluginul de blocare a reclamelor în browser.
Venitul pe care îl obținem din reclame este folosit pentru a gestiona acest site web, vă rugăm să treceți pe lista albă a site-ului nostru în pluginul dvs. de blocare a reclamelor.
Site is Blocked
Sorry! This site is not available in your country.