Calafat : Eveniment de informare privind fenomenele naturale şi antropice periculoase în lungul Dunării

Unde vrei sa donezi? Paypal
Ciobanu Gigel - ING / RO19INGB0000999909497742
Oferă-i la creator o cafea făcând o mică donație. Faceți clic pe pictograma săgeată de mai sus
La finele lunii trecute, în Municipiul Calafat  s-au desfășurat mai multe activități de diseminare a rezultatelor proiectului european „Evaluarea hazardelor naturale și tehnologice în Lunca Dunării, la granița româno-bulgară, sectorul Calafat-Vidin – Turnu Măgurele-Nikopol”  finanţat  prin Programul de Cooperare Transfrontalieră România-Bulgaria. Proiectul este coordonat de Institutul de Geografie al Academiei Române din București, având ca parteneri din România Universitatea din Craiova şi Institutul de Cercetări pentru Instrumentaţie Analitică Cluj, iar din Bulgaria Institutul de Geofizică, Geodezie şi Geografie şi Institutul  de Geologie al Academiei Bulgare de Științe. Activitatea de diseminare s-a adresat atât autorităţilor locale  cât şi cadrelor didactice şi elevilor de la Şcoala Gimnazială „Gheorghe Brăescu” din Calafat, la acţiune participând peste 40 de persoane, cadre didactice, studenti români şi bulgari.

Hărţi de expunere

Un rol important în organizarea acestor manifestări l-au avut Maria Bălan – directorul Şcoalii Gimnaziale „Gheorghe Brăescu”; Alin Ocneanu, director adjunct şi prof. documentarist Gianina Vlădan de la aceeaşi unitate de învăţământ. În cadrul evenimentului, o echipă de cercetători de la Institutul de Geografie a prezentat hărţi de expunere la evenimente naturale extreme, cum ar fi inundații, secetă, fenomene meteorologice periculoase, eroziune, precum și la accidente tehnologice și poluarea apei potabile. Un accent deosebit s-a acordat vulnerabilității comunităţilor umane la hazarde hidrologice (inundații) şi climatice (secetă, grindină, precipitații excepţionale, valuri de frig, îngheţ şi brumă).

A fost instalat un panou informativ

De asemenea, se urmăreşte creşterea gradului de costientizare a populatiei în ceea ce priveşte reacţia la fenomene periculoase din spaţiul româno-bulgar cuprins între Calafat-Vidin şi Turnu Magurele-Nicopole al Luncii Dunării printr-o serie de campanii de teren menite să disemineze rezultatele proiectului prin diverse materiale grafice accesibile mai multor grupuri ţintă (elevi, studenţi, proprietari de terenuri, factori de decizie locali etc.) La iniţiativa edilului Mircea Guţă şi a viceprimarului  Doru Mituletu în Municipiul Calafat a fost instalat un panou informativ ce cuprinde cele mai importante rezultate ale proiectului. Cu ocazia acestor acţiuni de conştientizare a populaţiei asupra fenomenelor naturale şi tehnologice care pot afecta mediul şi comunităţile locale din Lunca Dunării, participanţii au primit o serie de materiale promoţionale.

Sursa:www.cvlpress.ro

Trimiteți un comentariu

Politica de comentarii: Vă rugăm să scrieți comentariile dvs. conform subiectului postării acestei pagini. Comentariile care conțin linkuri nu vor fi afișate până la aprobare.
Consimțământ pentru cookie-uri
Folosim cookie-uri pe acest site pentru a analiza traficul, a vă aminti preferințele și pentru a vă optimiza experiența.
Hopa!
Se pare că este ceva în neregulă cu conexiunea ta la internet. Vă rugăm să vă conectați la internet și să începeți din nou să navigați.
AdBlock detectat!
Am detectat că utilizați pluginul de blocare a reclamelor în browser.
Venitul pe care îl obținem din reclame este folosit pentru a gestiona acest site web, vă rugăm să treceți pe lista albă a site-ului nostru în pluginul dvs. de blocare a reclamelor.
Site is Blocked
Sorry! This site is not available in your country.