Jandarmii, la datorie de sărbători

Unde vrei sa donezi? Paypal
Ciobanu Gigel - ING / RO19INGB0000999909497742
Oferă-i la creator o cafea făcând o mică donație. Faceți clic pe pictograma săgeată de mai sus
Cu prilejul Sărbătorilor Pascale, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Dolj şi Gruparea de Jandarmi Mobilă Craiova vor intensifica măsurile şi acţiunile specifice de asigurare a ordinii publice şi siguranţei cetăţenilor, urmărindu-se, în principal, prevenirea faptelor antisociale, a celor care aduc atingere normelor de convieţuire socială, precum furturile, consumul de băuturi alcoolice în locuri neautorizate ori alte acte de acest gen.
În acest sens, cele două unităţi de jandarmi vor participa la asigurarea măsurilor de ordine publică în locuri aglomerate (pieţe, târguri, gări, autogări, discoteci, lăcaşe de cult), în staţiuni turistice sau alte locuri de agrement din zona de competenţă teritorială.
Astfel, în municipiul Craiova şi judeţul Dolj, aproximativ 100 de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Dolj vor asigura măsurile de ordine publică, având în vedere numărul mare de persoane participante, la Catedrala Mitropolitană „Sfântul Dumitru” şi biserica Madona Dudu, la Mănăstirea din localitatea Maglavit, pentru desfăşurarea în condiţii de siguranţă a activităţilor specifice organizate cu acest prilej, precum şi în zona altor lăcaşe de cult din Calafat, Băileşti, Segarcea, Filiaşi şi Bechet.

De asemenea, 200 de jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Craiova vor asigura măsurile de ordine publică la o gamă variată de activităţi ce se vor desfăşura în perioada acestor sărbători: asigurarea ordinii publice la lăcaşe de cult – Mănăstirile: Călui, Sf. Ana, Vânju Mare şi alte locuri de agrement din zona de responsabilitate.
Misiunile jandarmilor au în vedere, în principal, prevenirea şi combaterea oricăror fapte care aduc atingere legilor şi normelor de convieţuire socială; depistarea, identificarea şi dispunerea măsurilor legale împotriva celor care comit acest gen de fapte; monitorizarea şi descurajarea grupurilor de persoane cu un comportament care tulbură ordinea şi liniştea publică.
Totodată, în această perioadă vor fi constituite rezerve de intervenţie pregătite să ia măsurile necesare, în cel mai scurt timp, dacă situaţia operativă o va impune.

Pentru asigurarea unui climat de linişte şi siguranţă cetăţenilor care vor participa la manifestările religioase, precum şi pentru evitarea apariţiei unor situaţii conflictuale de natură să tulbure ordinea şi liniştea publică, Jandarmeria Dolj recomandă participanţilor la evenimentele religioase, să respecte indicaţiile forţelor de ordine, să acorde o atenţie deosebită bunurilor şi obiectelor personale, să manifeste atenţie pe timpul deplasării cu lumânările aprinse în autovehicule, pe traseele de deplasare, precum şi pe timpul slujbelor religioase.
De asemenea, Jandarmeria recomandă cetăţenilor, ca în cazul în care sunt martorii săvârşirii unor fapte de natură antisocială, să solicite ajutorul jandarmilor aflaţi în dispozitiv în situaţia în care este necesară intervenţia acestora sau să apeleze numărul unic de urgenţă 112.

Trimiteți un comentariu

Politica de comentarii: Vă rugăm să scrieți comentariile dvs. conform subiectului postării acestei pagini. Comentariile care conțin linkuri nu vor fi afișate până la aprobare.
Consimțământ pentru cookie-uri
Folosim cookie-uri pe acest site pentru a analiza traficul, a vă aminti preferințele și pentru a vă optimiza experiența.
Hopa!
Se pare că este ceva în neregulă cu conexiunea ta la internet. Vă rugăm să vă conectați la internet și să începeți din nou să navigați.
AdBlock detectat!
Am detectat că utilizați pluginul de blocare a reclamelor în browser.
Venitul pe care îl obținem din reclame este folosit pentru a gestiona acest site web, vă rugăm să treceți pe lista albă a site-ului nostru în pluginul dvs. de blocare a reclamelor.
Site is Blocked
Sorry! This site is not available in your country.