Zeci de gospodării din Dolj, inundate în doar câteva ore

Unde vrei sa donezi? Paypal
Ciobanu Gigel - ING / RO19INGB0000999909497742
Oferă-i la creator o cafea făcând o mică donație. Faceți clic pe pictograma săgeată de mai sus
Străzile Municipiului Craiova dar și zeci de curți și gospodării din Dolj au fost cuprinse de ape în aceste zile. Ploile abundente au cauzat noi probleme în județ.

În urma fenomenelor hidro-meteorologice manifestate în zona de competenţă a unităţii se intervine cu forţe ale ISU Dolj în cooperare cu IJJ Dolj, SGA Dolj, CLSU localităţi, IPJ Dolj şi Compania de Apa Oltenia în următoarele puncte, privind limitarea şi înlăturarea efectelor situaţiilor de urgenţă generate de aceste fenomene. În municipiul Craiova apele au intrat pe strada Brestei – Detaşamentul 1 de Pompieri Craiova intervine pentru evacuarea apei de pe străzile din zonă, cu 2 motopompe, 5 subofiţeri, 1 ARO şi Compania de Apă Oltenia cu 3 motopompe, 5 vidanje şi 14 lucrători; în zona Catargiu Detaşamentul 1 de Pompieri Craiova intervine cu 1 motopompă, 2 subofiţeri, 1 ARO; pe strada Calea Severinului, nr. 34, Secţia de Pompieri Craiova intervine pentru evacuarea apei, cu 2 motopompe, 3 subofiţeri, 1 ACI; în zona Romaneşti, str. Petrila şi Odesa, se intervine pentru evacuarea apei, cu 3 motopompe, 6 lucrători din cadrul Companiei de Apă Oltenia.

În ceea ce privește zonele din județ trebuie să spunem că în localitatea Murgaşi au fost inundate 9 gospodării, în localitatea Ciupercenii Noi 10 gospodării iar în municipiul Calafat apa a făcut prăpăd pe str. Jiului, nr 15.

Reprezentanții ISU acţionează permanent alături de lucrătorii SGA pentru monitorizarea nivelurilor cursurilor de râu aflate sub incidenţa codului portocaliu (Teslui, Desnăţui şi Jiu superior). Din cauza vântului puternic, au fost afectate și un număr de 10 linii electrice aeriene de 20KV în zonele Calafat, Covei, Negoi, Catane, Rast, Rastul Nou, Cetate, Hunia, Golenţi, Poiana Mare, Piscul Vechi, Seaca de Câmp, Piscul Nou, Vârtop,  Desa, Curmătura, Giurgiţa, Lipovu şi Argetoaia fiind afectaţi 3925 consumatori casnici din cele 19 Localităţi. 

Trimiteți un comentariu

Politica de comentarii: Vă rugăm să scrieți comentariile dvs. conform subiectului postării acestei pagini. Comentariile care conțin linkuri nu vor fi afișate până la aprobare.
Consimțământ pentru cookie-uri
Folosim cookie-uri pe acest site pentru a analiza traficul, a vă aminti preferințele și pentru a vă optimiza experiența.
Hopa!
Se pare că este ceva în neregulă cu conexiunea ta la internet. Vă rugăm să vă conectați la internet și să începeți din nou să navigați.
AdBlock detectat!
Am detectat că utilizați pluginul de blocare a reclamelor în browser.
Venitul pe care îl obținem din reclame este folosit pentru a gestiona acest site web, vă rugăm să treceți pe lista albă a site-ului nostru în pluginul dvs. de blocare a reclamelor.
Site is Blocked
Sorry! This site is not available in your country.