A plecat să-și cumpere înghețată și a sfârșit sub roțile mașinii unui polițist

Unde vrei sa donezi? Paypal
Ciobanu Gigel - ING / RO19INGB0000999909497742
Oferă-i la creator o cafea făcând o mică donație. Faceți clic pe pictograma săgeată de mai sus
O fetiță de opt ani care încerca să traverseze Drumul European 79 și-a pierdut viața luni seara, după ce a fost lovită de mașina unui subinspector din cadrul Poliției Municipiului Calafat. Accidentul rutier nu a fost făcut public de Inspectoratul de Poliţie al Judeţului (IPJ) Dolj, iar familia fetiței ucise crede că se încearcă ascunderea adevărului. 

În seara zilei de 11 august, în jurul orei 17.00, Ionela Diana, o fetiță de opt ani din satul Basarabi, a plecat la un magazin ca să-și cumpere o înghețată. Nu a apucat însă să traverseze șoseaua, pentru că a fost lovită în plin de un Audi condus de ofițer din cadrul Poliției Municipiului Calafat. Rudele copilei susțin că polițistul a fugit după ce a lovit-o pe Ionela Diana și a parcat mașina pe care o conducea în curtea unui prieten, dar și că anchetatorii încearcă să mușamalizeze cazul. „În jurul orei 17, nepoata mea a plecat la magazin ca să-și cumpere o înghețată. În momentul când a traversat șoseaua a fost lovită mortal de un polițist din Calafat, care a lăsat-o în șanț și a plecat la un amic de-al lui. Pe dânsul nu îl interesează ce s-a întâmplat și a reușit să mușamalizeze mare parte din adevăr”, a spus George Vîlcu, unchiul fetiței.

Întrebați despre acest accident de circulație mortal, reprezentanții IPJ Dolj au precizat că la volanul mașinii care a accidentat-o mortal pe fetița de opt ani se afla subinspectorul Petre Poenaru, care se afla în timpul liber și conducea mașina persoanală, un Audi, pe DE 79, dinspre Craiova către Calafat. „Din primele cercetări s-a stabilit că este vorba de o traversare neregulamentară a victimei, care a trecut șoseaua în fugă și fără să se asigure. Ofițerul de poliție era în timpul liber și nu se afla sub influența băuturilor alcoolice”, au explicat reprezentanții IPJ Dolj, care mai spun că polițistul nu a fugit de la locul accidentului. De asemenea, polițiștii doljeni au mai explicat că acest caz a fost preluat de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Calafat, care continuă cercetările pentru a stabili condițiile în care și-a pierdut viața fetița de opt ani.

Dosar pentru ucidere din culpă

Procurorii din Calafat au precizat pentru GdS că fac cercetări pentru comiterea infracțiunii de ucidere din culpă, iar familia victimei nu are nici un motiv să creadă că se încearcă mușamalizarea cazului, pentru că în urma anchetei se va stabili cu exactitate gradul de vinovățile al victimei și al șoferului care a lovit-o. „Din primele informații pe care le deținem la momentul acesta (joi - n.r.), ar putea fi vorba de o traversare neregulamentară. În continuare vom solicita efectuarea unei expertize pentru a se stabili dinamica accidentului, vom audia martori și, în funcție de rezultat, vom dispune măsurile legale care se impun”, a declarat procuror Vasilica Chilom, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Calafat. Mai exact, anchetatorii trebuie să stabilească dacă șoferul circula cu viteză legală în momentul producerii accidentului, unde și când a observat victima, ce fel de leziuni a suferit victima în urma impactului, dar și dacă au existat martori și ce au văzut aceştia.

Anchetatorii mai susțin că s-au confruntat cu o situație mai deosebită, pentru că familia copilei a refuzat să predea cadavrul pentru a fi dus la morgă. După ce Ionela Diana a fost lovită de mașina polițistului, rudele victimei au oprit o ambulanță care trecea prin zonă și au plecat către spitalul din Calafat, unde medicii nu au putut însă să facă nimic și au constatat decesul copilei. După aceea, rudele fetei i-au luat cadavrul acasă, însă, mai târziu, după ce au discutat cu polițiștii și procurorii, au acceptat ca trupul neînsuflețit al fetiţei să fie dus la morgă pentru efectuarea necropsiei. Medicii legiști care au efectuat marţi necropsia au stabilit că fetița de opt ani a murit pe loc în urma accidentului.

Sursa:gds.ro

Trimiteți un comentariu

Politica de comentarii: Vă rugăm să scrieți comentariile dvs. conform subiectului postării acestei pagini. Comentariile care conțin linkuri nu vor fi afișate până la aprobare.
Consimțământ pentru cookie-uri
Folosim cookie-uri pe acest site pentru a analiza traficul, a vă aminti preferințele și pentru a vă optimiza experiența.
Hopa!
Se pare că este ceva în neregulă cu conexiunea ta la internet. Vă rugăm să vă conectați la internet și să începeți din nou să navigați.
AdBlock detectat!
Am detectat că utilizați pluginul de blocare a reclamelor în browser.
Venitul pe care îl obținem din reclame este folosit pentru a gestiona acest site web, vă rugăm să treceți pe lista albă a site-ului nostru în pluginul dvs. de blocare a reclamelor.
Site is Blocked
Sorry! This site is not available in your country.