Parteneriat transfrontalier strategic pentru turism durabil la Dunărea de Jos

Unde vrei sa donezi? Paypal
Ciobanu Gigel - ING / RO19INGB0000999909497742
Oferă-i la creator o cafea făcând o mică donație. Faceți clic pe pictograma săgeată de mai sus

Asociaţia Română pentru Industrie Electronică şi Software – filiala Oltenia (ARIES Oltenia) implementează în parteneriat cu Asociaţia Transfrontalieră „Equilibrum Environment” (partener lider), Asociaţia „Parteneriat Regional pentru Dezvoltare Sustenabilă –Vidin”, Agenţia de Dezvoltare Regională şi Centrul de Afaceri 2000 Montana, Fundaţia Perpetuum Mobile proiectul „Parteneriatul transfrontalier strategic pentru turism durabil al regiunilor din sud-vestul şi nord-vestul Dunării de Jos”.

Proiectul este finanţat prin Programul de Cooperare Transfrontalieră România-Bulgaria 2007-2013, Axa prioritară nr. 3 „Dezvoltare economică şi coeziune socială prin identificarea şi consolidarea în comun a avantajelor comparative ale zonei”,  Domeniul  major de intervenţie nr.1 “Sprijinirea cooperării transfrontaliere în mediul de afaceri şi promovarea unei imagini şi identităţi regionale”. Obiectivul general al proiectului este influenţarea procesului dezvoltării economice şi sociale durabile a zonei din sud-vestul şi nord-vestul Dunării de Jos prin iniţiative şi acţiuni strategice de cooperare ale principalilor actori pentru implementarea turismului durabil.

Conferinţă la Calafat

Vineri, 21 noiembrie, se va desfăşura la Calafat, la Hotel Amfiteatru, „Conferinţa pentru turism durabil la Dunărea de Jos”, unde  se vor dezbate probleme şi soluţii comune şi se va crea cadrul parteneriatului pe termen lung între toţi actorii interesaţi. În cadrul acestui eveniment va fi prezentată şi semnată „Convenţia pentru turism  durabil la Dunărea de Jos”, document la care vor fi invitate să adere, prin delegaţi, organizaţiile reprezentând principalii actori ai turismului din întreaga regiune transfrontalieră. În cadrul Conferinţei se va prezenta proiectul, precum şi argumentele în favoarea dezvoltării durabile a turismului transfrontalier regiunii din sud-vestul Dunării de Jos  (judeţele Dolj, Olt şi Mehedinţi), pe de o parte. Pe de altă parte, se vor expune  atuurile  în favoarea dezvoltării durabile a turismului transfrontalier regiunii din nord-vestul Dunării de Jos (districtele Vidin, Montana, Vratsa şi Pleven).

O viziune integrată

Organizatorii evenimentului vor prezenta totodată şi Masterplanul de acţiune strategică (2014-2018) pentru implementarea durabilă a turismului în sud-vestul şi nord-vestul Dunării de Jos precum şi perspectivele dezvoltării semnificative  a turismului  la Dunărea de Jos în  contextul Strategiei Europene a Dunării şi a Programului de cooperare transfrontalieră Romania – Bulgaria. „O viziune integrată – regiunea din sud-vestul şi nord-vestul Dunării de Jos, o posibilă zonă-pilot. Se va pune accent şi pe consistenţa şi calitatea parteneriatului dintre domeniile public şi privat – elemente-cheie ale dezvoltării durabile a turismului”, se precizează într-un comunicat de presă. „Particularităţi legislative româno-bulgare versus experienţa europeană” va fi un ultim subiect pe agenda evenimentului.

sursa:cvlpress.ro

Trimiteți un comentariu

Politica de comentarii: Vă rugăm să scrieți comentariile dvs. conform subiectului postării acestei pagini. Comentariile care conțin linkuri nu vor fi afișate până la aprobare.
Consimțământ pentru cookie-uri
Folosim cookie-uri pe acest site pentru a analiza traficul, a vă aminti preferințele și pentru a vă optimiza experiența.
Hopa!
Se pare că este ceva în neregulă cu conexiunea ta la internet. Vă rugăm să vă conectați la internet și să începeți din nou să navigați.
AdBlock detectat!
Am detectat că utilizați pluginul de blocare a reclamelor în browser.
Venitul pe care îl obținem din reclame este folosit pentru a gestiona acest site web, vă rugăm să treceți pe lista albă a site-ului nostru în pluginul dvs. de blocare a reclamelor.
Site is Blocked
Sorry! This site is not available in your country.